Sjednica Zajedničkog povjerenstva
0

PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o popisu stanovništva

FENA
Na sjednici Zajedničkog povjerenstva za ekonomske reforme i razvoj koja je održana danas u Sarajevu podržan je, sa usvojenim amandmanima, Prijedlog zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2011. godine, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.

Podržana je Inicijativa zastupnika Stranke za BiH da se kao tačka dnevnog reda jedne od narednih sjednica Zastupničkog doma, hitno razmatra ekonomska situacija u BiH.

"Zbog važnosti problematike i potrebe adekvatne reakcije, predlažemo da raspravi prisustvuju i predstavnici misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske banke i Evropske komisije u BiH, OHR-a, UNDP-a, USAID-a i Vijeća Europe", stoji u inicijativi.

U Stranci za BiH cijene da je posebno važno prisustvo i sudjelovanje Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada, Centralne banke, Agencije za bankarstvo, Direkcije za evropske integracije i Direkcije za ekonomsko planiranje, te su kao osnov za raspravu predložili materijale koji bi prezentirali predstavnici MMF-a, Svjetske banke i Vijeća ministara BiH.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o radu Zajedničkog povjerenstva za ekonomske reforme i razvoj za 2011. godinu, kao i Orjentacijski radni plan Zajedničkog povjerenstva za 2012. godinu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.