Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Reis Ceric je najbolja i najmudrija osoba u bosnjaka od kako je se najveci bosnjacki sin preselio...
Bosanac i Seher, nasjeli ste na cetncke podvale, kao biva, \"gade nam se njihove pare, pa ne moraju ni platiti\". Vakifi su sagradili te dzamije, a oni koji su ih porusili moraju platiti kaznu za zlocine, a jedan dio je nadoknada pocinjene materijalne stete. Ovo sto cetnici daju \"priloge\", a ne placaju kaznu za zlocine, to nije u redu, to je ponizavanje naseg naroda od strane Cerica. Zivoti se ne mogu nadoknaditi, ali zato treba da svojim zivotima odgovoraju pocinioci. Onaj ko je kriv treba da sve vrati u porethodno stanje koliko je to moguce, a to ukljucuje i ukidanje genocidne tvorevine. Nas problem je sto to nasi politicari nisu nikad trazli na nadleznim mjestima, nego su upravo suprotno u daytonu aminovali RS. Nije to prodavanje za pare ako zlocinca natjeras da plati ostetu. Prodavanje za pare je ono kada se Alija vrati iz Daytona gdje je svojim potpisom nagradio genocid osnivanjem Republike Srspake, i onda kaze narodu da ga pridobije za tu izdaju: \"Dobicemo 5 miljardi pmoci.\" Ne prodaje se domovina za \"pomoc\". Nedostojanstveno bi bilo da je Fata Orlovic zbog para zaboravila na sve cetncke zlocine, na ubijenu djecu, i pustila da ostane bespravno sagradjena crkva u njenoj avliji. Srecom, ona to nikad nije uradila, mada su je advokati koje joj je Tihic nasao pokusavali na to navratiti. (Ovdje ne govorim o tome da je Tihic opet na kraju odradio stvar za Dodika, pomocu advokata Karkin itd.)
Ko je rekao da je lijepa gesta? Ja samo kazem da to nije ni prva ni zadnja njihova para koja je otisla u obnovu porusenog.
Gori su ovi sto su te pare prihvatili. Krivo mi je i za pare koje su uzeli od croata za stari most u Mostaru - radje bi prikupljo godinu vise, ali nebi se spustio na njihove grane. Srusili su objekte - dadnu nesto sirotinjice, i onda na to ti jos pocnu prigovarati - \"znas, mi smo dali\" - nek ih je sramota.
Bas je \"lijepa\" gesta da je Bluka dala 50 000 KM, za milionsku stetu neceg sto je unistila? BAS \"LIJEPA\" GESTA? Sta mislis da daju svu lovu i to ne samo za Ferhadiju, nego za sve dzamije oje su srusili?
tih 50 hiljada nisu prve pare od vlasti tamo, Mile godisnje uplacuje po 300 hiljada, a ukupan iznos kojeg IZ na sudu u BL potrazuje na ime ratne stete tog medlisa je 120 miliona. ne bi valjalo da se kaze da ne valjaju njihove pare, jer onda finansija ne bi sigurno bilo dovoljno.
Rašo, u svom komentaru rambo nije ni napisao koje arhitekture je Ferhadija bjelo. Tako da to nije ispravka nego dodatak ;) Hvala
Zar je dopusteno da nemuslimani prave dzamiju, odnosno daju pare za nju. Zar to ne bi trebalo da rade vakifi? Sto se mene tice ne trebaju nam srpske pare uopste a narocito ova sadaka od 50 000
Veoma je razocaravajuce da i sam reis Ceric zaboravlja i Sinan-Begovu dzamiju u Cajnicu, koja je sagradjena i prije same Ferhadije, a u istorijskim vrijednostima i ljepoti, nije zaostajala nista iza Ferhadije!! Sudbina ove dzamije , kao i turbeta samoga Sinan-bega, i njegovih najblizih, su vandalskim cinom srpskih nacionalista, unisteni i na isti nacin kao i Ferhadija, odvezeni na obliznju deponiju! Informacije o Sinan-begovoj dzamiji, mozete naci na ovom linku: http://bosnjaci.users.cg.yu/spomenici/dzamija.htm S, postovanjem, Joe H,.M.
Baš tako Rambo. Prvo su srušili prelijepu Ferhadiju, pa nisu dali da se izgradi nova (sjećate se napada), pa sad dali pišljivih 50 hiljada KM koje Čamdžić i Cerić nazivaju lijepom porukom i ljube im guzice. Fuj!
Jedna ispravka, OTOMANSKE arhitekture a ne BOSANSKE. Hvala.
Ferhadija je bila znacajna kao originalno umjetnicko djelo arhitekture, NEPROCJENJIVE VRIJEDNOSTI, a ovo je sada samo kopija originala. A Ceric nista ne zamjeri centicima, nego ih jos hvali sto su dali pisljivih 50,000KM. Da su nasi lideri pravi ljudi trazili bi da oni koji su srusili obnove sve dzamije pa bi mozda durgi put dva puta razmislili prije nego ih sruse. Ovako im je lako, oni ruse, a siroti dzematije otkidaju od usta da ponovo naprave. Da je Ceric pravi musliman, onakav kakav Qur\'an propovjeda, nikada ne bismo pristali da nas tretiraju tako, kao robove. Ako si covjek, nema veze gdje se molis Bogu. Ovo je bas ponizavanje, da mi gradimo dzamije koje su cetnici srusili da sav svijet vidi kako su slomili ponos u nama. Narod to ne zna, ali Ceric zna koje zlo nam nanosi ovakvim odnosom prema nepravdi.