Nebojša Radmanović
0
'Prudski sporazum ostaje'
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sledeći sastanak će biti u Mostaru
Ni Dejtonski sporazum se ne bi desio da Ameri nisu ( i to na svom terenu) stisle \"nase pregovarace\" i to da valja. Nema tu nista od nekih dogovora na slobodnoj bazi, jer niko ne zeli popustiti dok ga neka visa sila ne prisili na to. A takve sile kao u vrijeme Dejton vise nema. Nema ni rata, a niti bi iko danas sa situacijom u Bosni pokusao navuci vise glasova za svoje izbore (kao Clinton \'95.) Bosna je prepustena domacim politicarima, a oni su okrenuti svakom trecem, a ne jedni drugima.
\'Prudski sporazum ostaje\'.... i dalje samo na papiru. Svi mi znamo da se te tri strane nikada nece uspjeti dogovoriti. Ali ih je krajem godine stisla MZ da moraju nesto napraviti, pa su eto oni postigli neki \"dogovor\". Posto se po tpm pitanju sve do sada nista nije otislo dalje, nas Visoki je odlucio da napusti scenu i da izide iz igre. Eto \"opet slucajno\" nasi Niski Predstavnici su se ponovo dogovorili da se nadu i da porazgovaraju malo. Ako nista drugo da se svjetskoj javnosti dade do znanja da se nesto \"poteze\" po tom pitanju, odnosno da cijela stvar ne ode u zaborav. Biti ce zanimljivo o cemu ce se ova udarana trojka sutra dogovoriti. Za ocekivati je da ce se ponovo usaglasiti da se nade \"zajednicko\" rjesenje....bla, bla, bla bla..... samo je pitanje ko koga ovdje masla?!
KONJI U ZABLUDI;