Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan Poljski ljetopisac opisuje ucesce Bosanskih vitezova na turniru koji je 1412 godine priredio Kralj Ugarske.Na njemu se naslo 1500 vitezova sa 3000 stitonosa iz 12 zemalja.Ovaj Poljski ljetopisac opisuje Bosanske vitezove kao okretne,neustrasive i vicne svakom oruzju i kaze da im medju tolikim vitezovima nije bilo ravnih.(Joanni Dlugossi,Historiae Poloniae,lib XI,Karakov 1878.,p.327-328.) Bosanski vladari su pak bili ti koji su stajali na celu Bosanske vojske tokom njenih brojnih ratova.Za vrijeme Kulina Bana,tokom rata izmedju Bizantije i Bosne,zabiljezen je slucaj kada se sam Ban Kulin ogledao u dvoboju sa Bizantijskim Carem,ispred obje vojske.Bizantijski kronicari za nasega Bana Kulina kazu da je rastom bio pravi div! Tokom borbe udario je svoga protivnika tako snazno po licu da mu je vizir kacige dopola usjekao u meso!(F.Milobar,Ban Kulin i njegovo doba,Glasnik Zemaljskog muzeja XV,Sarajevo 1903.,p.357.)
@SrbendaAteista POSRBICO PROVJERI☝️ Joanni Dlugossi,Historiae Poloniae,lib XI,Karakov 1878.,p.327-328.)
@SrbendaAteista Za vrijeme vladavine Kralja Tvrtka Bosanska vojska je imala i svoju flotu.Dio brodova Bosanske ratne flote su cinili brodovi kupljeni u Veneciji,a dio je sagradjen u domacim brodogradilistima u Brsteniku kod Opuzena na Neretvi i u Kotoru.Posto je Bosna bila tada gospodar Primorja veoma cesto su Jadranom krstarili brodovi na kojima se vihorila Bosanska zastava sa zlatnim ljiljanima
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gdje su stećci, to je stara teritorija kraljevine Bosne i jedini dokaz Bosanske crkve!
Samo nek se festa nema veze zasto jbg
Napokon neki kulturni pomak
Drz'te se vi Turske i daleko cete dogurat,pa gdje su vam to Turci dobro donijeli,nigdje i nikad
@jogy28 TURSKIM ZASTAVAMA SE MAHALO PRIJE 500 GOD. STEĆCI SU U BiH 1000 GOD. PRAVOSLAVNE CRKVE U SARAJEVU NIKO NIJE SRUŠIO 1992-1995 ZA RAZLIKU OD 1000 SRUŠENIH DŽAMIJA 1992-1995. SARAJEVO EVROPSKI GRAD.
Truskim zastava su mahali OKUPATORI pre 500 godina a danas bosnjaci masu, sta li je to ako ne stokholmski sindrom?
SRUŠILI STE SVE DŽAMIJE 1992-1995 GDJE STE BILI U OKUPIRANOM DIJELU BiH I VI STE NAJVEĆI RUŠITELJI I PALIKUĆE 21 VIJEKA.
Naravno kulturna bastina nase zemlje nam je manje interesantna od tamo turske situacije. Papci ce umrijeti a BiH ce zivjeti !
Od Kulina bana i dobrijeh dana! Dobri Bošnjani
OVI STEĆCI VRIJEĐAJU SRBE JER SU NA SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI.
po tom kriterijumu ti si u soukbunaru apsolutno bezbjedan :)
@Soukbunar1 GDJE JE STECAK TU JE I BOSANSKA ZEMLJA☝️
Ima i lijepih stvari u (kako reče onaj pisac) tamnom vilajetu !!!