Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haloo Srbi, vi ste sve do Vuka govorili Crkveno ruskim jezikom. Vuka vam je nametnuo Bosansku gramatiku.\'Srbi\' u Timoku i ne pricaju \'Srpski\' vec Bugarski. Naravno da Bosanski jezik postoji....skoro 2 stoljeca prije prvog Srpskog rijecnika je izasao prvi Bosanski rijecnik. Btw, Slavenske su rijeci, nisu ni Hrvatske ni Srpske bez prava koristenja od drugih Slavena. Svi mi koristimo Slavenske rijeci, samo sto svi VI koristite Bosansku gramatiku. Kao sto niko ne spori postojanje Ceskog i Slovackog, i Svedskog i Norveskog, NEMATE za pravo sporiti BOSANSKI jezik, koji je oduvijek postojao, kao i BOSANSKI narod. Sto vi to ne zelite priznati...well, ko vas yebe A ti 4761....mrzitelju Bosne i svega Bosanskog, umri od muke sto smo narod! Ko jos slusa duhovno i u glavu (kao sto bi reki Srbi \'\'u galvU\'\') oboljelog i pateticnog forumasa koji vjerovatno nema ni srednje zavrsene.
@OBILIC GLUP SI!!! SLovo \'h\' je se i prije Otomana koristilo cesto u Hrvatskom jeziku na mjestima gdje ga sada nema! Jeste kaHva, ali NIJE muHva, vec muHa, lopta ne Hlopta. Nismo kao Srpcad da stavljamo H gdje ne treba, a da ga izbacujemo gdje ga treba staviti, kao u istorija, ajde, alal ti vjera, isterican, ladno(umijesto historija, hajde, halal, histerican, hladno )...Mi stavljamo H gdje je povijesno i bilo i govorimo kako su i nasi pretci govorili. Pogledaj stare razglednice Bosne iz 19. stoljeca, gdje se naprimjer prodaje meHka roba, kaHva, itd. BTW, znas ko jos prica kao vi i izbacuje H....TURCI!!
samo se vrtimo u krug
hahahahahahaha bosanski hahaha... kad će riječnik hercegovačkog jezika?? :D
Ispravak Promoviran rijecnik tudjenica u \"bosanskom\" jeziku Autor ovog \"enciklopedijskog rijecnika\" nema veze s stvarnoscu Tko su \"bosanci\" Nacija nisu Narod nisu I ono malo sansi da postanu nacija (NE narod) oduzeto im je 93 god. OVO JE PRVI PUT U POVJESTI DA SE NEPOSTOJECOJ ETNICKOJ ZAJEDNICI PRIDODAJE I JEZIK
ŽEGAVA - juni, ŽERAVA - juli, ZVIZDANJ-avgust , ŽRVANJ - septembar, CENER-oktobar, SMRZANJ- novembar, LEDARNIK- decembar, KOKUZNIK- januar, MANJAK- februar, ŽUMANJAK-mart, ZELENIK-april , BROZNIK-maj
Svaka cast...Profesoru Jahiicu...!!! Lijepo je citati ovako lijepe vijesti...!!! BOSANSKI JEZIK JE NAJSTARIJI NA BALKANU KO I DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA JEDINA I NAJSTARIJA NACIJA U EVROPI...!!! P U K N I T E - D U S M A N I ...!!!
Svi vi govorite BOSANSKIM jezikom (od Vardara pa do Triglava) naravno svako svojim dijalektom.Znam da istina boli ali tako je kako jest.
CESTIITAM NA PRVOJ ENICIKLOPEDIJI BOSANSKOG JEZIKA I NADAM SE DA CE USKORO IZACI I ENICIKLOPEDIJA HERCEGOVACKOG JEZIKA, A ZA NJIM I ENICIKLOPEDIJA KRAJISKOG, POSAVSKOG I PODRINJSKOG JEZIKA.
Tragikomedija. Ni srpski, ni hrvatski, ni bosanski jezici NE POSTOJE. Radi se o istom jeziku sa minimalnim razlikama (dijalekti). Taj jezik jos nema ime, posto se ni oko imena ne mozete dogovoriti. Tuga.
Promovisan rijecnik tudjenica u \"bosanskom\" jeziku
Aderim Prof. dr. Dževade Jahicu Samo tako ..rad red podrazumjevaju napredak.. Pozdrav domoini
Čuj bosanski jezik... koji ste vi idioti
Lijepa vijest! A ovi Srbi sto komentiraju pitam se da li znaju da je V. Karadzic za njegov gramaticki (tzv srpski) jezik ukrao Hercegovacki govor!
OBILIĆ: čobane fašistički!!!