Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja cu prihvatiti, koliko ih meni sleduje.
Velika je istina da jedno domacinstavo, kuca pociva na zeni. Obzirom da je porodica jedinka drustva, nesto na cemu se drustvo nadgradjuje, proizilaze da su temeljna uloga i znacaj zene projektuje i na drustvo u cjelini. A status i tretman zene je jedan od vaznijih indikatora demokraticnosti drustva. U ovom svijetlu bi se morao sagledati i polozaj zena-zrtava nasilja i, posebno vazno, seksualno zlostavljane zene u periodu 1992-1995 god. Sharlatansk je i neozbiljno da zrtve sistematskog silovanja jos uvijek nisu akceptirane od strane drustva kao takve, tj.zrtve.
O ovoj temi se ne moze dovoljno cesto pricati. Nepojmljivo je da zene koje su zrtve nasilja u ratu bile, danas bivaju iskljucene iz drustva ili jos osudjivane. I one i djeca koja su rodjena iz takvog zlocina zasluzuju i trebaju i pomoc institucija i drustva. Jednom im je ucinjena nepravda, a sada im drustvo opet jednu nanosi.
HITNO PROMIJENITI DIZAJN STRANICE ILI MAKAR VRATITI NA STARI !