Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izvrsno da je gramatika sva "tri" jezika smještena u jedan priručnik, tako će biti očiglednije da se, u stvari, radi o jednom jeziku. Ovaj priručnik je potrebniji nama koji ovdje živimo, nego dijaspori.
Vidi ovih kvaziintelektualaca i kurcevih glava, samo fali Gaetano u Zlajinom krilu. A ja on ne moze nigdje, ne pustaju ga iz Jagomira.
ja ja ja ja ovo je uvedeno da se legalizira bosanski jezik. Sve ove koji falsificiraju tj. kopiraju jezike za koje nisu kvalificirani i stručni prijaviti na sud. Topla voda je izmišljena što vrijedi i za hrvatski a i srpski jezik. I kad tvrdiš da je jedan jezik a kako bi ga nazvala? E neće moći ove noći
Pitanje naziva jezika je pravo naroda da zove jezik kojim ON priča i to kako on hoće. Ako Bošnjaci hoće da zovu svoj jezik bosanskim to je njihovo ljudsko pravo - neće sigurno pitati svoje komšije:"Izvinite mi bismo da zovemo svoj jezik bosanskim, slažete li vi sa tim?". To što se masa Srba i Hrvata ne slaže sa tim, to je njihov problem, a ne problem Bošnjaka, ili što bi prost narod rek'o:" Šta vas boli BRIGA kako se zove jezik kojim MI (mi a ne vi) pričamo"! Toliko ste opterećeni time da je bolje da gledate svoja posla i shvatite da omalovažavanjem svega što je bosansko ustvari samo pokazujete koliko ste nesretni i nezadovoljni sopstvenim životom, što nema aposlutno nikakve veze sa pitanjem jezika. Koliko ste potrošili vremena na ovo, bolje bi vam bilo da ste pogledali još koji put kako je Izet zabio golčinu Slovacima, ili da ste pogledali oskarovca Danisa Tanovića., a ako vas baš zanima kultura pred spavanje obavezno pročitajte pismo Kulina bana Dubrovčanima ;)
Eno i Zlatka, sjeo malo da se odmori od navijanja neku noć :D http://www.youtube.com/watch?v=6IYLp87nJVs
Daaaaaamire ti neznaš niti šatrovački što ti je najbliži po mjestu rođenja odrastanja i života a petljo bi sa europskim jezicima-slijede sankcije. Ovo su baš izmislili za ustavotvorne jezike e sad ide za manjinske kažemo objedinjeni rječnik za izrelski romski indijanski vanzemaljski al valjda čekaju rezultate popisa pa da zaokruže liste sa jezicima manjina al opet mi nije jasno ova tri naroda su upisana u ustaf za hr i sr netreba izmišljati toplu vodu zašto uporno miješate kruške i jabuke ko da ste ministarstvo poljoprivrede
Nešto sve poznata imena što se brinu za hrvate i hrvatsko i ajde rekoh da se i ja upoznam sa suvremenicima hrvatima što iskaču iza gmova prvo ustaf FBIH pa sad riječnik a prije i član predsjedništvaOvo postaje interesantno pročitajte biografiju prof josipa baotića -top lista nadrealista. Nacionalnost hrvat koje je sve dužnosti obnašao mogao je biti samo doušnik protiv svojih , mjesto rođenja orašje nezavisna država hrvatska......... Ovi SDP i lagumaši da ih nema trebalo bi ih izmisliti Dokle budalštine i budale da se igraju sa lijpom BIH mojom državom, državom državotvornog naroda Hrvata ovi bez vjere i nacije a došlo u poziciju da nam određuje i presuđuje
Daj Mašiću onda pojasni odakle su učili i polagali silni kadrovici sa sarajevski fakulteta što imaju upisan predmet hrvatski bosanski srbski jezik pa kad dođu u školu da rade ko tukci pojma nemaju nis voj koji govore svakodnevno a kamoli hrvatski ili srpsi(koji se iskreno u federaciji i nekoristi) Jedino sam vidio na saobraćajnim znakovima ćirilicu a veoma agresivno ste ubacili turski jezik u svakodnevni život( valjda su i oni ustavotvoran narod-koji li su od ova tri naroda)
JAH, SVAKAKO DA CE DIJASPORA OPET NASJESTI NA FORU I KUPOVATI KNJIGU JUGOSLOVENSKOG SH-HS JEZIKA? Mozete slobodno sa njim obrisati dupe, pogotovo to moze uraditi predsjednik BOSNJACKOG INSTUTITA ZLATKO LAGUMDZIJA. LAGUMDZIJA PLATI IZ SVOG DJEPA KAD HOCES DA GLEDAS REPKU! P.S MOZDA MOZETE BOSNJAKE U BOSNI VARATI, ALI DIJASPORU SIGURNO NECETE. JAVITE SE KAD IZADJE ISTA STVAR ZA BOSANSKI JEZIK!
Dosta nam je tih jugoski sranja koji su se uvukli u sve pore institucija po Sarajevu. Sad treba djecu uciti da grah nije grah, nego "pasulj"? To ce mozda koristiti Lagumdzijinoj kcerki koja zivi u Beogradu, bosnjackoj djeci sigurno ne.
http://www.youtube.com/watch?v=DztrX5dXmxU
82 km za što? SAd ide politička direktiva sve škole kupiti 5000 primjeraka. I krug zatvoren. Uložene pare oprane. Jezik i njegov pravopis je preozbiljna stvar da bi se prepisivalo od drugih autora ( što je po zakonu kažnjivo još kad ostvarujete profit čisto kazneno djelo profesori i ministri, gdje ste sad inspektori) Željno očekujemo objedinjavanje ostalih jezika evrope i svijeta kad vas je tako dobro krenulo. I očito da su i ovi titule dobili prepisivanjem- bolje da nestane sela nego običaja davno narod reče i preživi i sdp i sda i sarajevo i bih i jugoslaviju...
Koji su ovo gulanferi prisloni bosanski uz hrvatski i srpski da bi se bosanski dokazao prikazao i ubacio kao kukavičije jaje"priznat" jezik. Pa još malo pa će ova kvazi akademija da izbaci i objedinjeni pravopis engleskog njemačkog francuskog- ma koga vi zajebavate i provcirate sa svojim plačeničkim projektima- Kurvaluka nikad kraja bolje da ste bosanskom dodali turski a može i albanski jer vam je bliži ili da ste objedinili jezike zeničko dobojski goraždanski sarajevski tuzlanski bihaćki
Koga boli kurac koji je jezik bio prvi ili poslednji mi smo svi isti zapamtite zato se i svadjamo. Ko se tuce taj se voli... Biti sa Balkana neprocjenjivo... Za sve istalo postoji ostatak Evrope " vake raje nema ba nidje na kugli zemaljskoj" ko da minus taj je papak;))
Dvoumim se,je li ''Ja čitam'' na bosanskom ili srpskom?? Jer sam 100% sigurna da je ''Ja čitam'' na hrvatskom!
Ja ovo vec odavno zovem samo Bosanski. Oni misle da su nam nametnuli, a sto bi mi nametali obogacenje mog jezika i moje kulture :D - ja tako nesto prihvatam :) Pa Engleski rijecnik ima turcizama, samo u zagradici stoji porijeklo te rijeci, i npr 'kismet' mozete komotno koristiti u Engleskom jeziku, jer je u Oxford-skom rijecniku Engleskog jezika... Plus, ako neko od mojih ovo procita, ovu knjigu cu rado primiti kao poklon, Ako mi je niko ne pokloni do 31.10.2013. sama cu je kupiti :)
E sad ako nemožemo ''BOSANCI'', onda nije BOSANSKI jezik nego BOŠNJAČKI.
Sto se tebe tice, "Bosanac" po nacionalnosti, sta mislis da prvo naucis da se "nemozemo" pise odvojeno, pa da onda se krenes baviti nazivima jezika?