Krivicom čovjeka
0
Prokoško - jezero koje umire
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
iz licnog iskustva mogu vam ispricati nesto: prije 3-4 godine dosao mi je u posjetu bracni par 30-35 god. i otisli smo u posjetu na Boracko jezero i sa vidikovca smo gledali prema jezeru,ja sam pogledao covjeka on PLACE...ja ga pitam u cemo je problem kaze doslovno ovako"Ja nikada nista u zivotu ljepse nisam vidio....",ja sam mu rekao jeste lijepo ali odvest cu te na jos jedno jezero,Prokosko jezero ono je jos ljepse,on je rekao lazes ovo je Raj na zemlji....Dragi moji Ja mislim da sa msa ovim rekao sve,a kad sam vidio slike smeca,seljakluka,papanluka,unistavanja nasih prirodnih ljepota....covjeku nemam sta pokazati niti ga gdje odvesti....Meni je ovog zao,unistavamo sve sto valja....Pitku vodu u Holandiji i Njemackoj VOJSKA CUVA......VOJSKA.....A mi kanalizacije kopcamo na takve stvari.....FUj FUJ FUJ....Mi smo sebi najgori...Netreba nama niko da nas unistava....Pozdrav od mene i nadam se da ce se ovo promijeniti jednom.
Mi smo pogan narod!
Na Prokoško treba otići kada lokalna zajednica organizuje neki od TEFERIĆA. To je doživljaj stotine ovakvih kombija, lada i golfova, ringišpil, šator pod kojim nastupaju \"renomirani\" pjevači. Naravno svako svoju vatru loži gdje mu naumpadne, dok smeće ponesu do one stijene 200 metara od jezera i tu ga lagano bace niz brdo. Katastrofa. Zakon o zaštiti prokoškog jezera postoji i predviđa rušenje koliba i uređenje prostora oko jezera, ali naravno ne provodi se. Nema potrebe bolje je ovako.
Vama velika hvala za sve informacije koje dajete na svojoj stranici,citam vas svaki dan i moram da vas pohvalim,svaka cast. Da bi ste vidjeli sta Bosnjaci a i ja sam taj mogli da urade odnosno uniste ne morate vi ic tako daleko,dovoljno je da posjetite neke nase parkove po sarajevu i sve ce vam bit jasno.Sve sto dohvate to i uniste,kao da im vise nikad nece trebat a drzava nista ne radi samo trosi nase pare da bi to popravila.Sto se tice jezera,bio sam gore i ne bi vise,to je katastrofa,muzika se cuje sa svih starana bas koda udjete u aleju malu na ilidzu.Ako ga izgubimo bit ce velika steta a ne bi me iznenadilo da bude tako,zao bi mi bilo guzonja jer ne bi imali jezero da mogu da bacaju smece i kanalizaciju odvode u njega.hvala
Kleti bolshnjo.... Nebi mi bili bosanci da smo normalni.Ja sam bio prije 3 godine na tom jezeru i bilo je stvarno super, osim sto su vec bili poceli da prave vikendice od blokova i crijepa :( itd.... A gledo sam i neke sto su dosli iz dijaspore kako bacaju smece oko sebe i ostavljaju ga.A STO GA NE OSTAVE UNJEMACKOJ. Nego pokupe onaj celofan od cigara a kamo li sta vece. Gledam ih ovako po gradu kad voze i kako parkiraju na zelenu povrsinu.To Izbacuje kutije od cigara kroz prozor maramice itd. A kad bi to uradio u njemackoj ili negdje drugo onaj vozac iza njega bi ga odmah tuzio i debelo bi platio kaznu.
hel halvo koji si ti mamlaz boze sacuvaj.sad bi citav svijet trebao slusat metal i rok samo zato sto je tebi cejf i sto vase visocanstvo ne podnosi turbofolk.pusti ba narod nek slusa sta hoce,kuliraj malo.tema je unistavanje prohoskog jezera a ne turbofolk.kad vidis nekog kretena da pojaca muziku do daske onda mu se i obrati kao kretenu a ne nazivaj sve koji slusaju narodnu muziku idiotima.evo i ja ne podnosim metalce pa sta sad,trebam da pozivam na unistavanje cijele populacije metalaca.boli me,nek slusa sta ko hoce.samo ja nesto ne vidim da medju folkerima ima vise drogerasa nego medju metalcima,onako prljavim,mahnitim,duge pljesnive kose koji slusaju sam bog zna sta.a o ostalom sto spominjes mi je bezze i raspravljat.za tebe je kultura samo ako neko slusa istu nerazumno ludjacku muziku ko i ti.ne mozes od bosanca napravit engleza pa crkni.a i bolje je,nijedan englez nece slusat safeta isovica a ti one njihove drogirane lude hoces i jos se ponosis.i hajd drugi put raspravljaj o onome sto je u clanku i nemoj nagadjat bezveze sta je ko slusao ili jeo.
PA PORISITE TE VIKENDICE KOJE SU GUZONJE OD POLITICARA NAPRAVILE I NAPRAVITE ZASTITNU ZONU OKO JEZERA I OBILJEZITE PODRUCJA NA KOJIM S EMOZE KAMPOVATI POSTAVITE KONTENJRE, WC ITD. KO JE NACELNIK OPCINE UOPCE RADI LI ISTA COVJEK??? RUSITE VIKENDICE KORUMPIRANI POLITICARI
@Hal-Wa Kako si samo u pravu. Potpisujem svaku tvoju riječ.
Josko Marusic je davno rekao da bosanci samo znaju da puse i seru po brezuljcima. Kako vrijeme prolazi sve je ociglednije da je bio u pravu, nazalost...
bosnjama treba zabraniti odlazak tamo, jer upropastise i ovo malo ljepote sto imamo, stidim kakvi smo
ista je situacija i na Vlasicu tj na Babanovcu... nema se tu sta reci .. jadno
Vi primitivna stoko jednostavno ne zasluzujete Bosnu i Hercegovinu .Jebite si mater pasivnu.Tako su vas i cetnici naguzili dok ste slijepo vjerovali istima mahajuci jugoslovenskim zastavama .Vasa sudbina nece i ne treba biti bolja ni za jednog jedinog milimetra dok ne popunite prazne supljine sivom masom sa mogucnoscu obavljanja najprostiih operacija razmisljanja sem toga i najljeniji narod . Prema svemu imate isti odnos zapravo je jednak nuli - nema ga .Ovca kad ostavi izmet iza sebe ima neku svrhu a vi ? Mislim da zato i imate srbende pored sebe kao vasu necistu savjest - bolje ne zasluzujete. FUJ STOKO !
Prosao sam ovim lijepim krajevima neke tamo ratne 93 ili 94. Ne mogu da se sjetim tacno, jer godine ostase u magli patnje i gladi. Sjecam se samo da sam ostao ocaran ljepotom Prokoskog jezera i okolnih planinskih vrhova. Gore smo nasli samo cobane sa ovcama i kozama, pitom neki svijet i ljubazan. Spavali smo u drvenim kucicama i jeli ovciji sir i kukuruzu. E to nisam jos zaboravio
@ja - ako je vijest stara 2 godine, znači da je sad stanje još gore, prema tome treba još ozbiljnije shvatiti ovo, a ne kritikovati ljude što upozoravaju na ovakve stvari.
Svaki seljak danas ima auto, mogli su sa onim autima komotno i u jezero uskociti. Tesko je doci biciklom ili upotrijebiti svoje nozurde, mislim se za sto su stvorene? Sto je najgore ta gomila sebe smatraju patriotima, to su oni isti koji u po Sarajeva masu Turskim zastavama, i koji u dvoranama kada se odigravaju mecevi pacaju sa kisobranima, mobitelima i sve sto im je pri ruci, ko da ih sada gledam, fuj.