Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je to plac nad vlastitom sudbinom. Trazili ste gledajte. Zasto se ne kaze otvoreno da ova zemlja u stvari nema mislecu supstancu koja oblikuje drustvo. Nema cak niti ideju drustva koje ze zeli sklepati nakon rusenja prethodne drzave. Intelektualna \"elita\" u BiH, uz casne izuzetke, u osnovi ne postoji. Ona je vojnicki ustrojena iza politickih oligarhija i \"mindera\" i sluzi iskljucivo, da upravo tako iskljucivo za obracune sa drugima. Je li neko vec rekao da je ovo mrtva zemlja koju su zaboravili sahraniti?
multietično sarajevo,sa 7 crkvi i 777 dzamija !
Jedna Njemacka ne moze sama ,/ bez stranaca bi bila na nivou jedne Ceske, oficijelna istrazivanja/ kako li misli Bosna tj njeni jos manji dijelovi... Molim da se ovo ne shvati pogresno u trenutnom svjetlu desavanja... atmosfere straha nametnute Bosanskim Srbima ili osipanju i iseljavanju Bosanskih Hrvata, ili podgrijavanja nerealnih opcija za Bosanske Muslimane/Bosnjake. Ostali dio u Bosni uglavnom cuti. Sto se tice genetskih istrazivanja postoje vrlo jasni dokazi o tom da se radi o jednom narodu i to ne samo u Bosni nego zajedno i u Hrvatskoj i Srbiji... Sobro je cuti ove intelektualce kako si zabrinuti i time orijentirani ka multikulturalnosti, jer pravi intelektualac nikada ne moze biti nacionalist. I dobra privreda samo funkcionira uz dobru /nacionalnu ili multikultutanu politiku/ prosudite sami Jos jednom ...dobra tema i tek je zapocela...
Vrlo interesantna tema dok je ovoliko komentara, bez obzira sto su \"neprijateljski\", ipak je ovo za nas glavna tenma. Ne znam zasto bi uzeli to od Merkel zdravo za gotovo, bilo je malo mocnijih osoba u povijesti koje nisu uspjele u svojim nacionalistickim pohodima. Statistike govore nesto totalno drugo za samo 9 godina u Bavarskoj /vtlo konzwrvativnoj pokrajini/ bit ce 25 % stanovnika stranog porijekla a za 50 godina Njemacka ce imato samo 66 mil. stanovnika a od toga vjerovatno trecinu stranaca ili ce biti vjerovatnije drzava gradjana Kada manjina dodje do 30% nastaje rat../primjer sadasnja situacija sa Kosovom kad je ostalo samo u Srbiji/....
I DALJE MUJICE STO SE NAZIVAS ENGLEZ Zar ono nije Silajdzic rekao da u Downing Street u kabinetu stoji slika Britanije koja brani Srbiju , Belgiju i meni se cini Holandiju nisam siguran , Zar Englezu na Vjencanju Njegove ekselencije Princa Williama i Kate Middleton nije bio i Prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic JA MUJICE TVOJE BOSNJAKE NIGDJE NEVIDJEH NIKOGA .i Mujice ne brini se ti mujice to jest lazi ove glupake u Sarajevu i dalje ALI JA IMAM DOBRU PRIJATELJICU I PRIJATELJA KOJI SU bih Muslimani i VRLO DOBRO ZNAM KOJE PROBLEME SU IMALI I IMAJU CIM JOJ COVJEK SPOMENE ARAPSKO IME NARAVNO NEMA TU DIREKT NISTA NEGO NA FINJAKA MU KAZU DA NEMA POSLA ITD ITD. Zato \"Evropljaninu\" od 90-tih meni i slicnima kao ja a mnogo nas je cije su porodice pobjegle od Komunizma 1945 -1990 nemoj da pricas sta je sta jer ja vrlo dobro znam sta je sta .
Mujica sto se predstavlja kao Englez kaze sledece \"Srbi, izgleda da ste veoma zbunjeni (ne)ljudi..... ja da sam srbin, hodao bi sagnute glave, mada je to inace tako sirom zapada..... svaki srbin se prestavlja kao Bosanac\" hahaha e moj ludace JA LICNO zivim od 1979 u Svici a Djed mi je u njemackoj od 1965 emigrirao OVDJE KOD NAS Bosanskih Muslimana NIJE BILO ZA LIJEKA DO 90-TIH sad ukljuci mozak ja sam ovdje isao u Kindergarten , Skolu i ovdje studirao a Mujice koje su kao izbjeglice ovdje dosli 90-tih STA TI MISLIS STA ONI OVDJE RADE ???? Rade najmizernije poslove evo kod mene u firmi imam 2 BiH Muslimana i rade ono sto niko nece a zasto ZATO KONJU STO SE OVDJE NE PRIZNAJU bIh DIPLOME ZA RAZLIKU OD MOJE KOJU SAM OVDJE DOBIO . Sta ono bi kad smo ovdje ( i sebe smatram jer sam drzavljanin ove zemlje i redovno glasam ) zabranili minarete sta ono vi ovdje pisaste hahaha kako ce svi muslimani povuci pare kako ce Svica propasti ( tipicne vase gluposti ) .
To sto ti nabrajas su VJERSI obicaji....slava, Bozic, cak i imena su djelom kroz vjeru inspirirana. Citaj bolje, ako znas. Lijepo pise, kola isto igrate, jela ista jedete, pica ista pijete, pisce iste citate (ma da vi Srbi kradete pisce od Hrv i Bos)....to cini kulturu takodjer, ne samo VJERA, koju vi svi vidite kao glavni dio svoje kulture. Posto poznajem i mali milijun Turaka mogu vam reci da ste i dosta od njih stvari pokupili, pogotovo obicaja pri svadbama. Jedina razlika je sto srbi su u kulturu ubacili i genocid, ubistvo, silovanje, itd. Ti osobno, kak mogu presuditi po tvojim iznad komentarima, nemas ni obraza ni ikakve kulture (osim mozda taj genocidaski dio)
kojih bosanaca? O cemu meljes?
Ostoja je kuckin sin....da mi je te se docepati da ti glavu praznu razbijem, keru krivosmrdski. Takvi kao ti su silovali djevojce u ratu i pili krv Bosanaca muslimana kad ih zakolju. Ludilo jedno pogano OSTOJA.
OBICAJE NEMAMO ISTE,NE ZIVIMO ISTO,NE SLAVIMO ISTOG BOGA,NEMAS KRSNU SLAVU,NEMAS BOZIC,NE VESELIMO SE ISTIM POBEDAMA...NEMAMO CAK NI SLICNA IMENA! CAK SE VAMA I FIZIONOMIJE PROMENILE U OVIH 20 GODINA,OD KAD NISTE SA HRISCANIMA IZMESANI POSTALI STE SLICNIJI AZIJATIMA,MALI ,SA POTULJENIM POGLEDIMA!
Nije u pitanju multikulturalnost....kultura je ista i Hrvatima i Bosnjacima i Srbima....svi imaju u sustini slicne obicaje, iste jelovnike, slicna kola, iste poslovice, muziku, knjige, itd. Kad vas ljudi gledaju sa strane, isti ste im, samo sto se u razlicitim bogomoljama molite. Ovdje jedino sto je razlicito su religije i vjerski obicaji. Kad to svatite, mozda i uspijete.
ocito je ovo osjetljiva tema kod nas, sudeci po broju komentara... mislim da mi ne mozemo porediti angelinu: \" multikulturalizam je propao, potpuno propao\" sa onom nasom breginom:\" steta bi bilo da ovo sve jednog dana nestane\" iz prostog razloga sto taj h.ebeni multi-kulti svabe i turci & ostali q.rci nisu nikada imali iako su njemu tezili dok je kod nas obrnuto, od kako su demokrate uzjahale svjedoci smo da su se sve sile upregnule u razbijanje multi-kulti koju smo mi u bosni realno imali i zivjeli...iskreno mislim da je to neko medjusobno uvazavanje i tolerancija kao osnova multi-kulti zapravo jedina progresivna buducnost ove jadne i napacene zemlje... na zalost pored \"bata demokrata\" imamo i te pseudo-socijaldemokrate koji su tu tezu izofirali kroz jeftinu sitnosicarsku politicku manipulaciju i tako nam zatvorili i ta mala vrata na koja smo se eventualno mogli spasiti...
A TI SE PREDSTAVLJAS KAO ENGLEZ! JOOJ MUJO PA TI SI SAM PO SEBI KONTRADIKCIJA! CUJ BOSANAC JE ISTO STO I HERCEGOVAC,ILI SUMADINAC,LALA,ILI PIROCANAC .......STVARNO SI LIK! NEGO STA CEMO SA SVINJETINOM KOJU JEDES U ENGLESKOJ! KAKO JE ZIVETI POD ZASTAVOM SVETOG DJORDJA!
koja ste vi Srbi stoka, pa vi opet malo malo rat, da ga i hoće biti da vam oduzmemo što je svakako naše....bježali ste sa armijom čitave juge a šta bi vam sada bilp niste ni svijesni.........
Srbi, izgleda da ste veoma zbunjeni (ne)ljudi..... ja da sam srbin, hodao bi sagnute glave, mada je to inace tako sirom zapada..... svaki srbin se prestavlja kao Bosanac.....
@englez \"alo,kakve slike???Pogrešna adresa!
JASTA HRANA BOGATIH U ENGLESKOJ SU BOSANSKE PITE I CEVAPI AHAHAHAHAHAHAHA KAKO SE SAMO DAVIS U GICAMA....IPAK ENGLESKI BEJKON JE POZNAT SIROM SVETA! MNOGO DALJE SE ZNA ZA NJEGA OD PITE KOJU TI SPREMI NANA SA NOKTIMA PUNIM FEKALIJA!