BiH
5

Pripadnik SIPA-e unaprijeđen zbog izuzetnog angažmana u Liberiji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Ognjen Crnogorac je za iznimno uspješan rad i zapažene rezultate, koje je postigao u protekloj godini u misiji UN-a u Liberiji unaprijeđen s mjesta rukovodioca tima u komandira Regiona 2., jednog od pet regiona u ovoj afričkoj zemlji.

Policijski komesar za UNPOL-misiju u Liberiji John Nielsen je na prigodnoj ceremoniji, osim unapređenja, Crnogorcu produžio mandat za šest mjeseci, te ga pohvalio za rezultate koje je postigao od 26. januara do 25. maja 2012. godine zajedno sa svojim osmočlanim timom sastavljenim od policajaca iz Ugande, Češke Republike, Argentine, Nepala, Pakistana i Zimbabvea.

Crnogorac je u misiju u Liberiji upućen 3. juna 2011. godine, a nakon uspješno završenog "ulaznog" treninga i svih testova, raspoređen je na dužnost UN policajca u mjesto Tubmanburg koje je udaljeno oko stotinu kilometara od Monrovije, glavnog grada Liberije.

Za rezultate koje je postigao, Crnogorac je 26. januara 2012. godine izabran i postavljen za rukovodioca tima u koji je bio raspoređen na početku njegove misije.

Ognjen Crnogorac je pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu od 2005. godine, oženjen je i otac jednogodišnje kćerke, saopćeno je iz SIPA-e.