Resorni ministar Ranko Škrbić
0

Prioritet Ministarstva zdravlja RS je rekonstrukcija ustanova

SRNA
Ranko Škrbić
Ranko Škrbić
Prioriteti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u ovoj godini, kada je riječ o zdravstvenim ustanovama, su završetak bolnice u Bijeljini, aktivnosti oko bolnice u Nevesinju, početak rekonstrukcije banjalučkog Kliničkog centra, te rekonstrukcija objekta "Srbija" u bolnici Kasindo, rekao je resorni ministar Ranko Škrbić.

"Što se tiče bolnice u Foči već smo dogovorili da ćemo raditi dva veoma važna segmenta - izgradnja regionalnog Zavoda za javno zdravstvo, čiji će dio prostorija kao nastavnu bazu koristiti Medicinski fakultet, a radićemo i jedan aneks pri glavnom objektu interne klinike koji će služiti za hemodijalizu", naveo je Škrbić.

On je dodao da su pacijenti u Foči i Trebinju jedini koji nemaju uslove kakve imaju drugi pacijenti koji su oboljeli od bubrežne insuficijencije, te da je u planu izgradnja dva centra u ovim gradovima.

"Dosta toga smo već uradili i rukovodstvo bolnice u Foči veoma vrijedno radi, tako da značajna oprema koju smo dopremili u tu bolnicu je u funkciji, a i dio prostora već je adekvatno rekonstruisan", rekao je Škrbić novinarima nakon otvaranja prvog simpozijuma dermatovenerologa Republike Srpske u Banja Luci.