Tradicionalno čestitanje
74

Prijem kod reisa Kavazovića povodom Bajrama: Najmlađi dobili bajrambanku, stigli i političari

B. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je održano tradicionalno bajramsko čestitanje kod reisul-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Reisul-ulemi Kavazoviću čestitke su uputili član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, drugi predstavnici vlasti, dužnosnici institucija i ustanova Islamske zajednice, predstavnici političkih stranaka, kulturnih i drugih institucija, diplomatskog kora, te brojne druge ličnosti i građani.

Na tradicionalnom čestitanju bio je i Irfan Čengić, načelnik Općine Stari Grad.

"Nakon mjeseca ramazana nadam se da nam je Allah oprostio grijehe, da će nam one želje koje su dobre za nas ispuniti. Svima želim Bajram šerif mubarek olsun", kazao je Čengić.

Prijemu je prisustvovao i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te član Centralne izborne komisije Suad Arnautović.

Nakon tradicionalnog čestitanja gosti su počašćeni kolačima i kafom, a najsretniji su bili oni najmlađi. Reisu-l-ulema Kavazović djecu je počastio prigodnim bajrambankama.

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, danas je prvi dan Ramazanskog bajrama, koji traje tri dana.

Sutra će, drugog dana Bajrama, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obilježiti Dan šehida, a centralni događaj bit će održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu.

Planirano je prisustvo predstavnika Islamske zajednice, članova šehidskih porodica, kao i predstavnika svih nivoa vlasti, boračkih i drugih organizacija.