BiH
0

Prijedor: Prikupljeno 1.000 KM za "senzornu sobu"

SRNA
Prijedor (Foto: SRNA)
Prijedor (Foto: SRNA)
Na humanitarnoj modnoj večeri u Hotelu "Prijedor" prikupljeno je 1.000 KM od prodaje ulaznica za opremanje "senzorne sobe" namijenjene djeci sa smetnjama u razvoju u Specijalnoj osnovnoj i srednjoj školi "Đorđe Natošević".

Manekenka Jelena Govedarica, koja je organizator ove večeri, rekla je da je sinoć prodato 300 ulaznica i da je veče u potpunosti uspjelo.

"Ovako veliki broj prisutnih dokazuje da smo organizovali kvalitetno modno veče sa humanim ciljem. U saradnji sa više prijedorskih butika održane su revije nekoliko renomiranih modnih brendova, od odjeće i obuće, do pidžama, cipela, tašni i vjenčanica", naglasila je Govedarica, te dodala da su modele na reviji nosili mali i veliki manekeni sa kojima ona radi u školi manekenstva. 

Direktor Specijalne osnovne i srednje škole "Đorđe Natošević" Slađana Radaković izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost humanim gestom manekenke Jelene Govedarice koja je željela da pomogne u prikupljanju novca za opremanje "senzorne sobe". 

"Nova zgrada Specijalne osnovne i srednje škole `Đorđe Natošević` imaće i senzornu sobu za čije opremanje nam je potrebno 30.000 KM. Obratili smo se na više adresa, javnim institucijama i ustanovama, pojedincima, privatnim i državnim preduzećima, sve sa ciljem da obezbijedimo neophodna sredstva da bismo otvaranjem nove školske zgrade imali ovakav sadržaj koji nam može mnogo pomoći u radu sa učenicima", naglasila je Slađana Radaković.

Specijalni gost večeri bio je renomirani modni kreator iz BiH Duško Oraščanin sa svojom kolekcijom. Osim muzičkog dijela programa, posjetioci su mogli da vide i trbušni ples, te članove Dramskog studija "Desnica".

"Senzorna soba" je specijalno izolovana prostorija u kojoj se koriste stimulativne aktivnosti i iskustva s ciljem povećanja pozitivnih ponašanja kod djece, ali i kod odraslih.