Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Bosni je svaki dan neradni!
„A onaj koji želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onom svijetu nastradati.“ (Ali Imran 85) Takođe, nije dozvoljeno muslimanu da se odazove njihovom pozivu da prisustvuje ili učestvuje u bilo kakvim njihovim svečanostima tim povodom, jer je to gore od samog čestitanja. Tako isto nije dozvoljeno muslimanima da obilježavaju te praznike kojekakvim priredbama, prigodama ili gozbama.
Zašto još i u 21. stoljeću postoje ove gluposti na zakonskom nivou? Svakom par dana ekstra godišnjeg i neka muslimani slave bajram, hrišćani božić, vikinzi solsticij, svaki šta mu je ćeif.
STO VISE NERADNIH DANA to je Administracija jeftinija za drzavu. Ostvaruju se ustede. Nema prevoza i toplog obroka za te dane.
Prijedlogom je predviđeno da pripadnici islamske, katoličke, pravoslavne i jevrejske vjere, kao i pripadnici ostalih vjera u BiH imaju 365 neradnih dana godišnje.
A što nema priče kad je hidzredska godina nek vas sviju bude sram
A da je 7.02.2016 bio bi praznik nebi se išlo uskolu
Nudim Uskrs za Duhove... Kao mala djeca sa panini sličicama igrate se "pole-cijele". Kakav besmisao, kakva bizarna manifestacija religioznosti... Nešto mi drago što stojim po strani iako u tom slučaju ne računam sa zagrobnim životom. Eto vam ga, meni dosta ovaj.
ja vjerujem u Boga, a svi praznici veličaju Boga tako da ću ja sve slaviti, meni sve neradno :D
Slažem se sa mišljenjem da nije potrebno "prenijeti" Uskrs sa nedjelje na ponedjeljak. Nema smisao, gospodin je lijepo opisao to u tekstu vijesti.
...cirkusa i države.
@commie, Dobro veče. Kako ide ?
...dobro veče, realni. nije loše, ko i obično :) ..liče, fala, ma ja san ti ateista...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)