BiH
80

Prijatelj nastradalog para Smailagić: Ne mogu da vjerujem da ih nema, bili smo prijatelji 30 godina

Piše: E. Fazlić
Bol i tuga za nastradalima (Foto: EPA)
Bol i tuga za nastradalima (Foto: EPA)
"Bili smo prijatelji 30 godina, nisam znao da su otišli na godišnji odmor, ovo me previše boli, teško je pričati", kazao je u razgovoru za Klix.ba Rasim Drinjaković, dugogodišnji prijatelj porodice Smailagić, odnosno bračnog para Emire i Fehreta koji su poginuli u stravičnoj avionskoj nesreći u Francuskoj.

Rasim je 30 godina proveo u društvu Smailagića, a bio je posebno blizak sa Fehretom. Upravo zbog toga, suze i jecaje nije mogao zadržati tokom razgovora sa nama. Svi su živjeli u pokrajini Kaarst, u Neussu, blizu Dizeldorfa.

Željeli da putuju svijetom

"Došao je u Njemačku sa svojih 16 godina i dugo se bavio fudbalom. Nakon što je prestao aktivno igrati trenirao je mlađe timove, nižerazredne. To sve je radio do prije pet godina. Odlučio je stati i putovati svijetom sa suprugom", ispričao je kroz suze Drinjaković.

Prema njegovim riječima, nakon što je prestao da se bavi fudbalom otvorio je taksi firmu koja je nosila njegovo ime. Nekoliko radnika je radilo za njega, a on se posvetio porodičnom životu.

"Putovao je često sa suprugom, svakog mjeseca, željeli su da obiđu svijet", kazao je Drinjaković. Ovoga puta su se vraćali sa putovanja iz Španije.

Sin jedinac ostao iza nastradalog para

Iza bračnog para Smailagić ostao je sin jedinac koji ima tridesetak godina. Drinjaković nam je kroz suze kazao da sada jednostavno ne zna šta da radi bez svog prijatelja. Otići će, kako kaže, u njegov stan da vidi da li tamo ima nekoga, a potražit će i sina para Smailagić da s njim podijeli tugu.

Kako je Klix.ba ranije pisao, što je kasnije i zvanično potvrđeno, bračni par Smailagić bio je u avionu koji se srušio u francuskim Alpama, što je utvrđeno uvidom u spisak imena osoba koje su se nalazile na kobnom letu.