Važna uloga žena u društvu
1

VIDEO / Priče šest uspješnih bosanskohercegovačkih žena

Sarajevo-x.com
Povodom obilježavanja 8. marta tim UN Women BiH je pripremio internet i društveno-medijsku kampanju u cilju proslave žena i njihovog doprinosa društvu. Cilj kampanje je prenošenje pozitivne i osnažujuće poruke o imidžu žena i njihovoj važnoj ulozi u bh. društvu.

Šest žena: Zana Marjanović, Vesna Andree Zaimović, Sanja Sibinčić, Sanja Juričić-Franjić, Nafija Ograšević-Đaković i Anja Čučković su aktivne i uspješne na polju nauke, umjetnosti, sporta, majčinstva, medija i biznisa.

Kampanja je usmjerila pažnju na žene koje predstavljaju dobre primjere drugim ženama i muškarcima u BiH.

"Cilj je da kroz naglašavanje priča o ovim izuzetnim ženama progovorimo kako o njihovim postignućima tako i o preprekama, koje su morale prevazići", naglasili su iz UN Women BiH.

Od 2. do 8. marta 2012.godine, svaki dan su objavljivane fotografije i priče ovih šest prominentnih žena koje se mogu naći na ovoj Facebook stranici kao i na internet stranici www.16dana.

Kreativni tim koji je radio na kampanji predstavljaju: Amer Kapetanović, prominentni fotograf iz BiH, Mensura Jazavčević, pobjednica kampanje 16 dana 2011. borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i tim UN Women BiH.

Na današnji dan je objavljen i kratki film snimljen tokom pravljenja kampanje, koji sadrži lične poruke šest žena svim ženama i muškarcima u BiH.

<iframe class="lazyload" data-src="http://player.vimeo.com/video/38110906?title=0&byline=0&portrait=0&color=ffffff" width="632" height="300" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>