Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovako i stoka ima zvono oko vrata...da zna čoban u svakom momentu gdje mu je, šta pase, leži li, spava li... Nadzor je čudo ;)
da daju uz njih po 100 eura mozda bi mi i olaksali zivot
Još čekamo da čip proradi, a u međuvremenu smo saznali da su revizijom ustanovljene velike pronevjere pri nabavci istih. 😤
Najvece narusavanje privatnosti i tako zvani ljudski prava su ovi certifikati tako zvani L.K Ovaj certivikat nije ono zasto ga svi znamo kao L.K , on je certivikat da mi koji ga imamo dokaz dasmo necije vlasnistvo npr, BIH. ovaj certifikat je vise namjenski ja licno ga necu vadit prvo sto sa ovim dokumentom vrse malverzaziju uz ostele" dokumente " - certifikate npr vozacka ima iste podatke ka i LK zasto da placam zasemno LK i VD kada na LK pozadi mogu da stave za koju kategoriju mores da upravljas to samo da otmu dodatna srestva
I opet kada treba kopiramo i ovjerimo kopiju i onda na kopiji pise ime oca, ulica i broj itd. Licna karta ex yu nije valjala kao i pasos a vrijedili u cijelom svijetu.
Sta treba od papira za licnu da se sada izvadi ??? (:
Uvest ce nam i mjesecno servisiranje licne haha koje ce naravno dodatno da kosta xD
Jos ce poslije uvesti, ovi cipovi, kao morat ces dopunjavat cip xD kao dopune haha ma.ke im ga hah
najvažnije je da bude skuplja
,,,budemo li morali i dalje u postu po CIPS -IDEEAU POTVRDU O PRIJAVI BORAVISTA...onda ovo nama nije olaksalo život...olakšala nam je samo NOVCANIK...a tamo nekim nadebudnim službenicima donijela razlog zasto da i dalje rade i zovu se uspješni ljudi! a nama ostalim nista novo...samo trosak!
Nemojte tako s ovim se mogu razvlaciti savremene cize, pa da budemo ko pravi europljanji...
Ovo služi samo boljem praćenju ljudi i oduzimanjem i ono malo slobode što nam je ostalo.
Daj ne lupaj gluposti. I ova prethodna ti je imala sve te iste mogucnosti, osim cipa za koji svejedno treba imati kontaktni citac. Pazi samo sto su te dosad pratili i oduzimali ti slobodu. Ovo je Bosna. Mozes slobodno sta god hoces, nista ti ne vazi bez para. To su ti jedina "prava i slobode" koje se priznaju ovdje. Sto imas vise para imas vise i slobode i prava. Na tom ti je nivou ovo drustvo. Malo iznad zivotinja koje znaju samo u se i poda se. Ovdje se ipak zna strpat i u dzep i u dzip - za kasnije. No slobodno ti furaj te teorije zavjere. Bolje je i lakse se tim zajebavat i bit slijep kod ociju nego li gledati stvarnost oko sebe.
Mogu mi samo olakšat' novčanik
Mene samo zanima hoću li morati svako malo opet vaditi CIPS prijavnicu i stajat u redu u pošti po pola sata-sat? Ako to i dalje nije riješeno onda ovim ne možeš ni gujcu obrisat! Plastika jelte...
Vrlo jednostavno za provjeriti. Ima li nova licna adresu (ulica i broj) stanovanja? Ako nema, treba ti dokument koji to ima. A to ti je uglavnom onaj CIPS papir.
Al gledaj Gavrankapetanovica vrlog menadžera koji je KCUS ostavio u visemilionskim dugovanjima i za taj svoj vrsni "menadžerluk" nagrađen boljom pozicijom/funkcijom i naravno plaćenijom. Opis posla potucaj se po svim mogucim i nemogucim domjencima i eventima i ukrašavaj fotografije svojom govedžom buksnom.....*** li vam majke mrtve vise svima !
Olakšat će nam novčanike...
Jedino sto mi je olaksala je novcanik za 20 km