Na Bijeloj tabiji
0

k / Premijerno izvedena himna GDS-a

Sarajevo-x.com
Himna Građanske demokratske stranke Bosne i Hercegovine premijerno je izvedena na današnjoj svečanosti na Bijeloj tabiji iznad Sarajeva.

Autori muzike i teksta su članovi GDS-a, a izvela ju je kandidatkinja GDS BiH na listi za skupštinu Kantona Sarajevo, profesorica mecosopran Gordana Topić sa horom.

"Imamo program za Bosnu i Hercegovinu, imamo ljude za jednu bh. politiku, imamo način kako da ostvarimo tu politiku, imamo u svom znaku i u srcu Bosnu i Hercegovinu, imamo u svom cvijetu irisu bogatstvo različitosti u BiH, imamo u svom simbolu biku Brezonji snagu u BiH, a danas smo dobili i himnu koja ima muziku i tekst, kojom slavimo našu dragu Bosnu i Hercegovinu", kazao je u obraćanju prisutnim predsjednik GDS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Spahić.

Spahić je kazao kako je preokret nužan i prirodan kako bi svako ostvario svoju slobodu.

"Ovdje su tri zastave - Bosne i Hercegovine, GDS BiH i Evropske unije. Ja ih neću vezati. Bosna i Hercegovina treba novi vjetar, treba moć, treba čovjeka koji je sposoban da je vodi. Ovo je moja zemlja - Bosna i Hercegovina. Ja sam građanin Bosne i Hercegovine", kazao je Spahić, a saopćeno iz GDS-a.