BiH
12

Premijer Tuzlanskog kantona: Riješiti probleme u privrednim društvima

FENA
Bego Gutić
Bego Gutić
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić čestitao je danas Međunarodni praznik rada - 1. maj te je podsjetio da je ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti.

"Danas, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad. Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje", naveo je premijer u čestitki.

Istaknuo je da je Vlada Tuzlanskog kantona pokazala opredjeljenje da otvorenim dijalogom sa sindikatima ostvaruje taj cilj, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje Vlade TK-a.

"Od samog stupanja na dužnost prioritet u radu Vlade je rješavanje nagomilanih problema u privrednim društvima, a koji za posljedicu imaju prije svega neuvezan radni staž za radnike tih preduzeća", kazao je.

Najavio je da će u narednom periodu Vlada istrajati u svojim nastojanjima da pokuša iznaći najpovoljnija rješenja za nagomilane problem zbog čega je u to ime svim građanima zaželio da u dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada.