BiH
0

Premijer HNŽ-a susreo se s predsjednikom Udruženja Roma

FENA
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Boras i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Luka Faletar razgovarali su danas u Mostaru s predsjednikom Udruge Roma "Neretva" Mostar Šemsi Supnajom.

Tom je prigodom Supnaj upoznao Borasa i Faletara s aktivnostima te udruge, koja se u zadnje vrijeme posebno angažira na izgradnji naselja u Mostaru za oko stotinu Roma, za što je već izrađena projektna dokumentacija.

Supnaj je istaknuo je kako su aktivnosti Udruge usmjerene prema podizanju zdravstvene skrbi, obrazovanju i zapošljavanju romske populacije na području HNŽ-a.

Na sastanku su definirane smjernice za dalju zajedničku suradnju, koje se odnose na pomoć u radu Udruge, ali i na utvrđivanje mogućnosti za dobivanje poticaja za poduzetnike romske nacionalnosti, dobivanje građevinskog materijala, te zdravstveno osiguranje Roma.

Premijer Boras i ministar Faletar istaknuli su svoju osobnu spremnost, ali i spremnost Vlade za podupiranje nevladinog sektora općenito, a posebno udruga koje skrbe za manjine u HNŽ-u.