BiH
876

Preko 50.000 posjetitelja na Čevljanskoj koridi: Ovo je skup "kreme" i seljaka

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U večersnjim satima završena je još jedna Čevljanska korida, 67. po redu. Kako su organizatori naveli, u Čevljanovićima je danas bilo preko 50.000 posjetitelja.

Organizatori navode da je ovo bio jedan od najsposjećenijih događaja u regionu u ovoj godini, a rekord je zabilježen 2007. godine kada je u Čevljanovićima bilo preko 100.000 posjetitelja.

Dominirao je miris pečenog mesa, uglavnom janjetine, folk muzika raznih izvođača, igralo se tradicionalno bosansko kolo, a neki su se takmičili u bacanju kamena i trkama konja.

Kako je za Klix.ba kazao Besim Gljiva, predsjednik Organizacionog odbora Čevljanske koride, s obzirom na sve okolnosti u državi i svijetu, oni su prezadovoljni odzivom građana.

"Ovo je skup 'kreme' i seljaka. Mnogi mediji prave od ovog događaja nešto što je kontraproduktivno i to nije dobro. No, naši prijatelji nas nisu iznevjerili", kazao je Gljiva.

U teškoj kategoriji pobijedio je bik Cvjetonja Ive Ilića iz Ilijaša, u poluteškoj bik Baki Muhameda Mušije iz Kaknja i u lakoj kategoriji bik Putalj Renate Franjković iz Viteza.