BiH
0

Predstavnici NSBiH posjetili porodice stradalih zeničkih rudara

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) posjetili su danas porodice rudara poginulih u nesreći u jami Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica, koja se desila 4. septembra ove godine.

Na osnovu odluke na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH, predstavnici bh. kuće fudbala porodicama petorice tragično stradalih rudara prilikom posjeta uručili su i jednokratnu pomoć u iznosu od po 2.000 KM.

Muhamed Begagić, član IO N/FS BiH i Adnan Džemidžić, ispred administracije N/FS BiH posjetili su porodicu stradalog rudara Fahira Halaća u mjestu Poratje, te porodice Mehemeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića u selju Vrselje kod Zenice, dok su se sa porodicama Fejze Isakovića i Hajrudina Bradarca sastali u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza ZDK.

"Nismo zaboravljeni i hvala svima koji su nas se sjetili, a pogotovo Nogometnom savezu BiH. Nadam se da ni u budućnosti nećemo biti zaboravljeni, prvenstveno od strane rudnika od kojeg očekujemo pomoć i u budućnosti", izjavila je Mirzeta Bradarac, supruga rahmetli Hajrudina Bradarca.

Sa njom se slaže i Alija Bašić, supruga rahmetli Fejze Isakovića.

"Nama puno znači ova pomoć, ali i to što nas nisu zaboravili. Nadamo se da će tako ostati i da će nas prvenstveno rudnik pomoći, dati nam ono što sljeduje. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem svima, a pogotovo Nogometnom savezu", dodala je Bašić.

Muhamed Begagić, član IO N/FS BiH i predsjednik N/FS ZDK rekao je da će nastojati da i ubuduće pomogne porodicama tragično stradalih rudara.

"Dali smo podršku porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Svjesni smo da to ne može nadoknaditi bol uzrokovano gubitkom najmilijih, ali se nadamo da će pomoć porodicama biti od koristi", kazao je Begagić, naglasivši:  

"Državni savez posluje jasno, čvrsto i pozitivno. Imamo i fond za revitalizaciju terena, odnosno pomoć poplavljenim područjima. Humanitarna dimenzija veoma je značajna jer smo mi Izvršni odbor sastavljen od tri naroda i kada odluke donosimo jednoglasno onda to ima svoju posebnu težinu. Ove porodice imaju tri različite generacije, majke koje su izgubile sinove, žene koje su izgubile muževe i djecu koja su izgubila očeve i vrlo je emotivno bilo razgovarati sa njima".

Adnan Džemidžić, predstavnik administracije N/FS BiH i direktor Odjela za licenciranje klubova Premijer lige BiH rekao je da je i današnja posjeta „posebna dimenzija onoga što radi N/FS BiH“.

"Ovo je odluka Izvršnog odbora N/FS BiH koja je donesena jednoglasno, i to je, između ostalog, bitno jer na današnjem vremenu se često gleda šta će neko reći!? I ovim putem smo htjeli da pokažemo da smo čvrst, jedinstven savez što je jako bitno. Sretni smo što smo mogli pružiti ruku pomoći ovim ljudima. Obećali smo da ćemo im biti i ubuduće na raspolaganju za sve što im Nogometni/Fudbalski savez  BiH može pomoći", izjavio je Džemidžić, prenosi Anadolu Agency.