Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Popis 1991. Srebrenica je imala 5.700 stanovnika, od toga 4.000 Muslimana i 1.600 Srba, a 8.000 ubijenih, provjerite. Otkud 42.000 ljudi u Srebrenici, fizicki ne mogu stati, nema ni kuca ni zgrada u Srebrenici za toliko ljdi. Imate spisak zrtava na internetu, u prvih 200 ima 20 bez maticnog broja i 20 sa datumom rodjenja 00.00.0000., samo ime i prezime, bez maticnog broja...
To je stanovnistva grada a ne opstine debilu.Srebrenica je imala oko 40 000 stanovnika a 30 000 i vise su bili bosnjaci debilu.
Niti oprostiti niti halaliti. Bog Bosna Bosnjaci
Kriminal je posebna katrgorija. Kriminalcima kazna po njihivom aršinu. Genocid sasvim druga kategorija, poistovjećivati to velika nepravda prema žrtvama. Negirati genocid je biti izjednačen sa zločincem.
Ovo je danas rad hapšenja od prije neki dan.
@grunf5
Srebrenica jeste zlocin, koji nikada nije trebao da se dogodi, ali nije genocid. Posle 25 godina i dalje se sahranjuje u Potocarima, da bi broj bio veci od realnog, namece se genocid, ali to Srebrenica ne ispunjava, ni po broju zrtava, od kojih je veliki broj pobijen dok je naoruzan bjezao kroz sela u kojima je preko 3 godine ubijao i palio kuce, ni po tome sto su civili transportovani iz grada autobusima na teritoriju Federacije, a to nikada niko nije radio, ako je vrsio genocid.
Cega si i strucnjak ? Koje ti je zvanje ? Ali evo raci nam ti svima da nije bio genocid a ostale europske sudije i pravnike cemo sve zanemariti... podatke, brojke i presude sve cemo zanemariti, jer eto Bosnjaci su sve propagandom dobili. Pa majku vam bolesnu jel vidite brojeve mrtve djece samo ?!
@gooUser1586850178 Samo ortodoxni Turčin može imati takvo razmišljanje. Cij ga 25god nakon genocida tamo sahranjuje te pa haloooo baaa ljude ste po grobnicama krili pa iste te grobnice ponekad 3 4 puta prekopavali i tijela izmjestali i znate gdje su te grobnice ali i dalje sutite eto sta ste vi. Prije ili kasnije kazna stigne..
Blajburg, vojska koja je vrsila zlocine u NDH, naoruzana, pokusala je da pobjegne od kazne u Austriju, ali je kazna stigla. Ovo bi onda bio genocid nad ustasama i domobranima, po istoj logici. Da bi Srebrenica bila genocid, niko ne bi ziv izasao iz grada, a ubijeni su 95% muskarci koji su nosili oruzije i cinili zlocine, pri pokusaju bjekstva, a civili su transportovani autobusima. I opet, spasili se Luburic i Oric, najgori medju njima.
Pa sta brise komentare seme ti ebem bolesno. Evo vam popis Srebrenice 1994 https://postimg.cc/bsXFBwQH ... Evo vam UN dokument koliko je tih srebrenicana doslo u Tuzlu. https://postimg.cc/8J5qNX5R
I ovo su vasi dokumenti Vojna Bezbednost-pad Srebrenice... https://www.yumpu.com/xx/document/view/59049125/arbih-vojna-bezbjednost-pad-srebrenice .... Hronologija dogadjaja Srebrenica... https://www.yumpu.com/xx/document/view/59049127/muslimanski-dokument-hronologija-dogadjaja-srebrenica
@gooUser1565008998 Muki boli me ona stvar sto ste zrtvovali svoje teroriste, sto vam su vam oficiri pobegli i ostavi vas neprijatelju. Bilo vam je slatko iz te zasticene zone svako malo ici po srpskim selima da koljete.