Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je iskreno drago sto je ovo usvojeno jer je to veliki korak da se rijese brojne pljacke koje su se desile do sad. Sud i Tuzilastvo su neefikasni tako da je ovo potrebno da se pokrene lavina.
Radoncicu ne gine zatvor u Zenici ako se ovo usvoji i u Domu naroda
Doduse SBB je glasao protiv ovog zakona u parlamentu pa ce sada vjerovatno lobirati da ne prodje u domu naroda, svasta je moguce od njih.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je odlican dan bio. Dugo se na ovo cekalo, i drago mi je da je konacno usvojen.
dugo se cekalo ali bitno je da usvojen zakon i da idemo ka boljem
Trebamo više ovakvih stvari!!! :) Za nadati se da je ovo neko novo razdoblje u BiH politici i antikorupciji :)
meni je najsimpaticnije kod "nasih" partija kada pricaju u trecem licu. kada su u sarajevu zgrade gorile, oni su i dalje pricali u trecem licu. kao malo dijete, koje jos nije ustanovilo razliku, izmedju "ja" i svog imena, pa samim tim ni svoju krivicu zbog pocinjenog nedjela, pa govori: "marija, aisa, desenka je kriva! bezobraznica jedna!". i onda se jos udari po ruci da se kazni. ali dijete se barem udari po ruci.
zakon zakon........a upošljavaju svoje stranačke drugove i ZELENI i CRVENI... bez konkura očit primjer ELEKTROPRIBREDA, BH TELEKOM I naravno ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE-BIRO, zadnji slučaj Konjic.........
ubleha od stranke,gledaj ih kako su zadnjih mjeseci poceli da se oni lafo nesto zalazu.pa sta ste radil zadnje tri godine smradovi jedni sem sto ste krizu proizveli,prvo ulazili sa sda u koalciju preko kojih su i pobjedili na izborima jer drvlje i kamenje bacali na sda da su oni glavni krivci za lose stanje u bih.i gle cuda odmah sa glavnim krivcima ulaze u koaliciju hahahahahaa pa sami sebi se time zabili ne jedan vec stotinu autogolova.
Pozdravili su jer znaju da od toga nema nista barem u skorije vrijeme...usvojite zakon da kriminal nema zastaru pa da se krene od vas prvo...
Trebate uzeti u obzir ko je bio odmah ZA, a ko PROTIV ovog seta zakona, i neka vam to bude pokazatelj ko ima sta da krije, a ko nema.
UPRAVO TAKO! kada je sdp ovo 1. predlozio svi su bili protiv, lazirali nekakve potpise i sl i niko nije podrzao zakon. To je meni dovoljan dokaz da znam ko se boji posljedica istog.
Trud se na kraju ipak isplatio. Svaka cast SDP-u sto je istrajao u svemu ovome.
Pozdravlja i vas Nihad Imamović uz pjesmu: Reketiraj me Damire :)
jedna stranka vec godinama usvaja zakon...prijedlog...pa koliko li ce njih brdo usvajat isto...nema tog zakona jos za 237 godina !!!
Samo cekam dan kada ce se saznati zasto se ovoliko cekalo na usvajanje odnosno zasto su pojedini bili protiv, a ovaj zakon ce to definitivno pokazati
SDP je pokazao odavno borbu protiv kriminala i korupcije samo sto je danas to cvrsto dokazano i ne moze niko to osporiti!
afera Reket 2? :)
Od usvajanja do poštivanja i primjene zakona dug je put.
Kada SDP nesto pozdravi odmah mi se krene povracat posebno kada je bilo sta oko borbe protiv korupcije. Smjesno
"...da je amandman 5 na Prijedlog ovog zakona, dokinuo mogućnost zastare za krivično djelo korupcije i organiziranog kriminala od pet godina, na čemu je insistirala Vlada i poslanici SDP-a" ova banda trazi da se oduzima ono sto je ukradeno u 4 poslednje godine od stupanja zakona na snagu (za nekih 8-9 mjeseci). znaci sto su ranije pokrali nevazi. plus sdp zahtjeva da u istragu ne budu ukljuceni clanovi porodice pa je npr lagumdzijinih 8 stanova koji su mu na zeni sigurni, kao i poslovni prostori i vikendice koji su mu na puncu. kad vidis da ovi sdp fašisti nesto podrzavaju znaj da ce nevin narod opet da naj*be
Nije to do toga, malo ti se vise smucilo ovih dana, malo vise povracas pa otici vidi, da nisi mozda trudna?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jedva cekam ishod ovoga zakona pa da vidimo zasto su se toliko ovi drugi bunili i bili protiv
Sada bi ovaj zakon napokon treba da pokaze prava lica svih ovih kriminalaca sto su nam unistavali drzavu sve ove godine.