Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobra odluka, mi moramo ostati van tog sukoba zbog naše unutrašnje situacije.Takođe ni za našu vanjsku politiku nije dobro mješanje u sukob u Ukrajini
Ovu trojicu (fali kockasti) kad vidim nemam napretka heftu dana
Alija je prodao Banjaluku za plin kad je V. korpus bio na ulazu u grad a da mu Bakir ne procerda 10-tak milioncica da bi zadovoljio Ruse. Kakav otac takav sin. Nego zar nisu jos prije rekli da je odobronje po politickoj osnovi iskljucivo u ingerenciji ministarstva za inostrane poslove koje je vec odobrilo ovu prodaju. Sto sad onda prde uz vjetar.
Pametna odluka, a UNIS ako ne moze naci kupca za 10 mil bilo gdje onda nesto ne valja u njihovoj organizaciji. U svakom slucaju, Ukraina ce na kraju kupiti to oruzje, samo trebaju da shvate da isto ne smiju upotrebljavati protiv svog naroda na istoku, i da ako nastave sa vojnim akcijama izgubice i ono sto sada imaju.
ove cifre njih ne zanimaju sitnica ali sa druge strane možda imaju oni način da ovu robu riješe preko grane a da ameri ne vide NARODE NISU OVO Ovce ako ovde ima love oni če je uzeti
Banana država a bošnjački političari obični mulj koji voda nosi. Balija je uvijek bio poltron, potrčko, vazal. Jednom riječju niko i ništa. Jedna velika nula!
Ne znam kako ce se samo zavrsiti rat tamo bez sacice oruzja iz BiH? :) Tih deset miliona dolara oruzja ne moze biti za dva dana rata. Vec ce se naci pametnije i bogatije zemlje koje su voljne uzeti kes, a mi cemo naravno ostati bijeda i zivjeti od svjetske sadake, kredita i donacija ;)
Do neki dan je bilo u interesu, kad su Ruje rekli zaboravi gas sada ti vise nije u interesu .Ko vas nauci politici i diplomatiji cccc.
Allahu dragi, kad ih vidim ovako zajedno odmah stravu moram saliti.
Joj patetike. Pravomo oružje i prodajemo ga. Nikakva oružje se ne pravi za mir, nego za rat, ali eto kad je negdje rat mi toj državi nećemo prodati oružje nego ćemo kao naći neku gdje nije rat i prat savjest. Šta kad u ovoj kojoj smo prodali oružje počne rat? Tražimo ga nazad? "Molimo vas da nam vratite svo naše oružje, nismo mislili da ćete ga koristiti." Po meni ako praviš i prodaješ oružje rat ti je najveći brat.
U interesu BiH nije da se izvozi i prodaje, naš interes nije da jačamo domaće firme. Mitovi i vladanje dinastija, to je danas BiH. Sve vam po spisku svoj trojici, koštate nas malo bogatstvo a nikakva hajra, marionete.
Dobro rečeno ali u situaciji kakvoj smo mi zaista bi zadnji trebali gledati da li proizvodimo/prodajemo cvijeće ili metke. Čak i najveći promotori 'vrijednosti' i mira u svijetu su i najveći snadbjevači orućjem i to svih zaraćenih strana. Ne živi se od morala.
Pazi, rusima savršeno odgovara ugovor koji imaju sa nama za snadbijevanje plinom. Odgovara i nama, posebno ako uzmemo u obzir da nas često čekaju za novac jer imamo uhljupe u relevantnim preduzećima. Ipak, koliko god mi prodali oružja u Ukrajinu, to neće ugroziti niti jedan ugovor koji već imamo sa rusima a razlog je čista računica - oni prodaju, mi kupujemo i koristimo. Eto, kao sankcije uvedene Rusiji, ali samo na 'ono' od čega neće puno zaboliti glava sve te države koje ih i uvode. A to je dobro rekao, na papiru je sve idealno a u praksi, ono što se mora.
Znači da ste dali za pravo onom IDIOTU tuKiću da nastavi raditi šta hoće naravno prema miletovim instrukcijama. Prvi pravi izazov za novo predsjedništvo i ćorak usrali se od PLJUTINA
Troglava aždaha na djelu!
"_"Vanjska politika BiH prema međunarodnim partnerima zasniva se na otvorenosti i ravnopravnosti, uzajamnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, principu miroljubive saradnje, poštovanju međunarodnog prava i uvažavanju obostranih interesa", dodaje se u saopštenju." KAKVA VAM JE UNUTARNJA POLITIKA? NAROD JE GLADAN I LJUT! POKAŽITE MALO HUMANOSTI I LJUBAVI PREMA SVOJIM NARODIMA. PUNO STE VI SLATKORIJEČIVI!
Tri medjeda na ovako maloj sumi
Ivanicu usutkaj ovu dvojcu dzibera. Da sam u RS im'o bi od mene cetiri glasa