BiH
0

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o učešću na 62. zasjedanju Generalne skupštine UN-a

FENA
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu donijelo Odluku o učešću na 62. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u periodu septembar/oktobar i dogovoreno je da bh. delegaciju predvodi i obrati se na toj sjednici predsjedavajući Predsjedništva BiH u tom mandatu Željko Komšić.

Određena je delegacija BiH za posjetu Hašemitskoj Kraljevini Jordan 24. i 25. juna.

"Naš prijedlog je da u posjetu otputuju Predsjedništvo BiH i ministar vanjskih poslova i oni koji uime BiH imaju pregovarati o konkretnim stvarima, a to su predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i udruženja poslodavaca“, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović na pres-konferenciji danas u Sarajevu.

Utvrđene su deklaracije za učešće na: Regionalnom forumu šefova država jugoistočne Evrope u Bukureštu i Sibiju 7. i 8. juna, koja govori o kulturno-historijskom naslijeđu, i Energetskom regionalnom forumu koji se 24. ovog mjeseca održava u Zagrebu. Obje delegacije BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za posjetu Republici Poljskoj 23. i 24. jula.

"Naše opredjeljenje jeste da uspostavljamo dobre kontakte ne samo sa susjedima, što je inače opredjeljenje, nego i sa svim članicama Evropske unije koje mogu pomoći Bosni i Hercegovini na putu prema Evropskoj uniji“, kazao je Radmanović.