Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Puno više bilo Dalmatinaca nego Bošnjaka i Hrvata iz BiH.
Dalmacija je leglo antifašizma, Bosna fašizma.
Partizani su više pristupali dobrovoljci iz određenih regija, nego drugih, bez obzira na nacionalnost. Kad su Hrvati u pitanju, u partizanima je najviše bilo Dalmatinaca i onih iz Istre, Srbi su uglavnom bili iz Hrvatske i Bos. Krajine, Bošnjaci najviše iz tuzlanskog kraja, Crnogorci oni sa juga, itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
4000 Hrvata je tu casno branilo antifazsisticke vrijednosti.Drago mi je kad na moru vidim sve te spomenike borcima partizanima a u Mostaru seljacke hablecine unistavaju partizansko groblje.
Bravo decko
Jedina prava uzorna armija!! Vrijedna pomena
Pravda jednostavno mora opstati. Dobri momci moraju na kraju pobijediti nebitno koliko dugo će borba trajati i kako odnos snaga u početku izgledao. Istina i pravda su kosmičke kategorije.
Sad će ga HNS proglasiti nelegitimnim Hrvatom zbog ovog čina.
Osoba koja je dala lažnu izjavu i mjestu prebivališta da bi dobila naknadu za odvojen život u iznosu od 50€ mjesečno ne može biti političar vrijedan spomena. Peđa je došao na Sutjesku skupljati jeftine političke bodove na događajima sa kojma on i njegova stranka nemaju nikakve veze. Pravi političari gledaju u budućnost a ne u prošlost.
Preko dana partizani,po noći čete.
Samo je trebao naglasiti kako su se partizani borili za Jugoslaviju, bratstvo i jedinstvo, a ne za nacionalističku Hrvatsku.
Ide po mjestima koje propustio na skolskim ekskurzijama🤣