BiH
89

Predizborni plakati kao ruglo na ulicama Tuzle: Kandidati na banderama, trafo-stanicama...

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Da političke stranke koje djeluju na području Tuzle ni u ovogodišnjoj predizbornoj kampanji ne biraju načine na koje će privući pažnju birača potvrđuju i fotografije s ulica ovog grada.

Kandidati za Gradsko vijeće Tuzle i poziciju gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani 2. oktobra ove godine ne ustručavaju se plakate postaviti i na mjestima koja nisu propisana za tu namjenu, što je zakonom kažnjivo.

Tako su građani licima kandidata i predizbornim obećanjima "bombardovani" gdje god da se okrenu.

Političkih stranaka, odnosno kandidata, nisu pošteđeni ni stubovi ulične rasvjete, trafo-stanice, ulazi u stambene zgrade, privatne garaže..., a način na koji su postavljeni plakati predstavljaju pravo ruglo na ulicama ovog grada.

Građani također svjedoče i predizbornom ratu između stranaka, s obzirom na to da su plakati pojedinih kandidata već završili na ulicama ili su prekriveni plakatima svojih protukandidata.

Predizborna kampanja je period kada političke stranke građanima, odnosno biračima, predstavljaju svoje izborne programe i kandidate, što, očito i ovaj put rade na sasvim pogrešan način.