Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pijenje vode na slamcicu se preporucuje zbog izbegavanja bojenja zuba zeljezo (III) oksidom (crveno-smedje boje odakle i potice naziv potocica koji nastaje od ovih lekovitih izvora i naselja pored istog \"Crvena Rijeka).
Voda nema veze sa radioaktivnoscu (osim ako se pod tim ne podrazumjeva prirodna radioaktivnost, koju uostalom posjeduje sve na zemaljskoj kugli) inace bi bila opasna po zdravlje ljudi kao i svaki drugi izvor radioaktivnosti. Anemicnost nema veze sa polom, osim ako se ne misli da usled obilnih mesecnih ciklusa kod zena moze doci do pojave \"anemicnosti\" dok traje ciklus. Za 15 dana konzumiranja ne postoji ni minimum sansi da se anemija izleci (krvna slika vrati u normalu)!!! Za to je potrebno daleko vise vremena, kao i vodjenje zdravog zivota, kroz izbegavanje zagadjenih sredina, zdrave ishrane, fizicke aktivnosti, .... Studije koje su radjene pokazale su da je doslo do poboljsanja krvne slike kod ispitanika, ali ne i natprirodne moci vode, kako je neki zele predstaviti.
Jedno znam, da slična radio-aktivna ljekovita mineralna voda postoji samo u Italiji. Najčešće su žene anemične i fali im Fe u krvi. Za petnaestak dana ispijanja ove vode krvna slika dolazi u normalu. Ispijati po preporuci ljekara i koristeći slamku da bi se izbjeglo oštećenje zuba.