Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MAN JA SE UPRAVO TAKO OSJECAM
Nakon raspada Jugoslavije, od pet tadašnjih republika a sada država, najlošija gospodarska situacija je u Bosni i Hercegovini. Po podacima Svjetske banke, neznatno ispred BiH je Makedonija, zatim Srbija, dok je Hrvatska u nešto povoljnijoj situaciji. Daleko ispred svih je Slovenija, čiji bruto nacionalni dohodak po glavi stanovnika višestruko nadmašuje ostale države u regiji. Ništa povoljnija situacija za građane u BiH nije ni sa siromaštvom. Neslavno prvo mjesto ponovo zauzima BiH. Veći broj siromašnih ima samo Kosovo, bivša srpska pokrajina. Službeni podaci tvrde da je svaki četvrti građanin u BiH ispod crte siromaštva, dok ih se još otprilike toliko nalazi tik ispred te neslavne crte i samo je pitanje vremena kad će se spustiti ispod, svakako ako se nešto značajno ne dogodi. Razmatrano po entitetima, postotak siromašnih znatno je veći u RS od Federacije. No, i u entitetima broj siromašnih se razlikuje od mjesta do mjesta. Najveći standard u Federaciji je u dijelovima gdje većinski žive Hrvati, potom Bošnjaci, a tek onda predjeli gdje žive Srbi. Ni u RS siromašni nisu ravnomjerno raspoređeni, najviše ih ima u istočnom dijelu RS. Osim niskih primanja zabrinjava i podatak da je prosječna plaća u Federaciji tek nešto veća od potrošačke košare, a u Republici Srpskoj plaća je čak i manja. Jedna od najugroženijih kategorija su umirovljenici, čija prosječna mirovina u Federaciji tek prelazi crtu siromaštva, a u RS je čak ispod crte. Makedonci su po broju siromašnih tik iza građana BiH. Čak 23 posto Makedonaca dnevno prima manje od 1,5 dolara, što ih svrstava u najnižu kategoriju siromaštva. Po istim izvorima, postotak siromašnih u Srbiji iznosi deset posto. No, taj broj bi bio znatno veći da su tom statistikom obuhvaćeni Romi, raseljene osobe i izbjeglice. Hrvatska je s pet posto siromašnih ispred ostalih, ali daleko iza Slovenije, koja nema problema sa siromaštvom. Službeni podaci govore da imaju tek jedan posto siromašnih, što je ispred mnogih država Zapadne Europe.
koji je ovaj juka strucnjak, mora da na tecajeve povijesti odlazi petkom, ZNA SE gdje.. kad tebe vidim, cetnici su mila majka....
Ime! Otvori zvalju poganu da ti se svi Bosnjaci poseru u nju majmune debilski!
Ovi bosanski katolici su uvijek bili shupci. I oni su kao i mi postali od bogumila. Hrvatski fratri im zaklase bogumilske pretke i oni predjose u katolike. Mamu im ludu. Udruzili su se uvijek sa pravoslavcima. Ponovo bi da prave Jugoslaviju. Dovoljno su pusili kurac Srbima u bivsoj Jugi......pa hoce tu drzavu opet izgleda. Svidjelo im se srpsko karanje. Pizma im materina nezahvalna. Da nije bilo bosnjackih zrtava koji su goloruki stali pred cetnicku mashineriju, danas bi Srbadija pila kahvu u po Zagreba i guzili Rvatice pred njihovim ocima. Maarsshh stoko Rvatska. Trebali bi da ljubite bosnjacke tabane! Da nas nema, cetnici bi vas pregazili!
napredak? powell, cekiraj dioptriju lafe... ;)
ti si ovca koja samo bleji ko ovan predvodnik stada i ovce imaju svoje stembilje kao ti ustasa i neseri na ovoj stranici idi na vas forum pa seri koliko hoces
Alpski srbi = Slovenci
a ti si kopile ;-)
Fakat1: SAD su bombardirale bosanske srbe 1995. Fakat2: SAD su bombardirale Beograd i Srbiju 1999. Cetnici sutite i ne pretvarajte se da ste Hrvati. Bosnjak je nase regionalno ime kreteni (kao Slavonac, Dalmatinac itd.). Mi smo 80% Hrvati po podrijetlu i ustase u srcu. Razumijemo se sa bracom ustasama i vi to necete pokvariti, da vam je 100 Izetblejovica i ostalih koji su sa nase strane za vlast i novac zavadili nas narod 1993 u vasu korist cetnici. Mi Bosnjaci ili Hrvati Ustase ako hoces tako, ako vec izazivas, volimo SAD i svjesni smo svojih krscanskih korijena idiote. Svako pravo bosnjacko dijete zna za Gospoda - Isusa Krista, a nas narod ide u crkve sve vise i vise crknite cetnici. Vas smradove nece poraziti muslimani, vec bijeli krscani i zabiti vas 10 m pod zemlju. Pozdrav braci Amerikancima i molimo se svi veceras za pobjedu SAD u Iraku. Semper fi !
TI si bolestan i NIKADA NECETE U EU.
Za nas je 1:0,.. a vas dva miliona za 20 godina ce biti 100.000 jer ste pederi, a pederi nemogu imati djecu.. zato ce se slovenci zvati imisljenim bosnjackim imenima... a sto si vjeru nazvao gluposcu ( neopterecujes se tim glupostima), samo govori o tebi, i usput jesili siguran tko je tvoj tata, posto ti je mama zivjela su sarajevu... usporedi DNK.. nesto te puno veze za bosnjake..
Svi ti koje si nabrojao su puno manje agresivni od rulje iz CRO. Svako ima mogucnost s kim ce da zivi. Definitivno ni jednu Slovenku niko od njih nije prisilio u brak. A sto se tice vjere se opterecujem s tim stvarima. Ako se budete u CRO malo manje opterecivali sa tim glupostima mozda nekada udjete u EU. Inace vam se lose pise. Ja i jos ostalih 2 miliona slovenac cemo definitvno biti protiv. To je dovoljno da nkad ne izadjete iz vaseg primitivnog balkana. Onda mozete opet napraviti drazavu sa srbima.
Prija rata zivio u sarajevu, a tu smo pa izvukao guzicu i sad pametujemo, ej a recimi tko najvise j*** slovenke, ako neznas, muslimani ( bosnjaci, sandzaklije, i siptari) volis li sada bosnjake.. mozda ces pustiti da ti i sestru, bices zadovoljan da ti sestra klanja , de slovenac reci mi
Prije rata sam zivo u Sarajevu. Moram priznati da je rulja dole prva liga. Puno manje zaguljena nego u CRO. Ne nerviram se zbog njih jer oni se vec znaju pobrinuti za sebe. Nervirame vas glupi hrvatski nacionalizem. Ne znam zasto osavljate takav utisak, da razmisljamo napraviti kineski zid na granici sa CRO. Skulirajte se jer ste otisli u p.m.