Vrijeme u BiH
0

Povratak ljetnih vrućina za vikend

Piše: D.B.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Nakon naglog pada temperatura kojem smo svjedočili proteklog vikenda, u Bosni i Hercegovini će već za vikend koji slijedi doći do poboljšanja vremenskih prilika.

"Prodor hladnog zraka sa sjevera, koji je u prolazu, proteklog je vikenda uzrokovao veliki pad temperatura koji je iznosio i do 15 Celzijusovih stepeni. Očekuje se postepeno poboljšanje vremenskih prilika, a do vikenda će temperature biti i do 28 stepeni", izjavio je za portal Sarajevo-x.com glavni federalni meteorolog Željko Majstorović.

Oko Mostara te u dolini Neretve temperature će se povisiti i do 32 stepena. Narednih dana se očekuje toplo i ugodno vrijeme, sa lokalnim promjenama u vidu poslijepodnevnih pljuskova.

Uz postepeno proljepšanje, izraženije na jugu zemlje i u Krajini, većina stanovnika će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. U centralnim dijelovima moguće su slabije tegobe kod osoba sa psihosmetnjama, ponajviše zbog dužeg zadržavanja naoblake, a tokom dana i ovdje bi se opšta slika trebala popraviti. Hronični bolesnici neće imati većih problema.

Detaljne informacije o vremenskim prilikama za august bit će poznate u petak, najavljuju meteorolozi.