Zbog otmice i iznude
0

Potvrđena optužnica protiv Senada Kobilića i drugih

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo dana 02.02.2011. godine podiglo je optužnicu protiv Senada Kobilića, Klausa Mekića, Nedima Ćehaju i Mirze Hatića, zbog krivičnog djela iznude, počinjenog u sastavu grupe ljudi i krivičnog djela protupravno lišenje slobode. Također, ovom optužnicom Nedim Ćehaja optužen je i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Optuženima se stavlja na teret da su, djelujujući u sastavu grupe, u januaru 2010. godine u Sarajevu protupravno lišili slobode Rajka Bogdanovića, suvlasnika firme "Art zone" iz Sarajeva, te od istog, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, iznudili novac u iznosu od 5.000 KM na način kako je to navedeno u optužnici.

Optuženi Senad Kobilić i Mirza Hatić nalaze se u pritvoru po rješenju Općinskog suda u Sarajevu, a po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dok je ročište za izjašnjenje o krivici optuženih zakazano za dan 25.02.2011. godine u Općinskom sudu u Sarajevu, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.