Agencija za antidoping kontrolu
4

Potrošeno 600.000 KM, a nema zakona o sprečavanju dopinga

SRNA
BiH još nema zakon o sprečavanju dopinga u sportu iako je Agencija za antidoping kontrolu BiH u 2011. godini potrošila budžetom planiranih više od 600.000 KM.

Agencija je izradila prijedlog tog zakona, a on još nije usvojen u Parlamentu BiH, iako su u Zakonu o sportu BiH definisane odredbe o osnivanju Agencije i potreba donošenja tog zakona, pišu "Nezavisne novine".

Ovom listu rečeno u Agenciji da djeluju u skladu sa međunarodnim konvencijama i antidoping kodeksom, te da im iz tog razloga nepostojanje zakona o sprečavanju dopinga u sportu ne predstavlja problem u radu.

U revizorskom izvještaju za prošlu godinu navedeno je da je Agencija tražila budžet od 837.000 KM, ali da je odobreno 601.073, od čega je 275.000 KM utrošeno za plate i naknade, odnosno 2.600 KM u prosjeku po zaposlenom, što su demantovali iz Agencije.

U revizorskom izvještaju preporučeno je Agenciji da, između ostalog, preispita opravdanost broja vozila i dodijeljenih prava sa ciljem racionalizacije izdataka za ove namjene, a pri tom su utvrđeni i veliki računi za mobilne telefone.