BiH
0

Potpisan protokol o sufinansiranju projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta na Dobrinji V

FENA
Ministar stambenih poslova Kantona Sarajevo Čedomir Lukić potpisao je danas s direktorom Kantonalnog stambenog fonda Dževadom Kadribegovićem Protokol o sufinansiranju projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta "E" u naselju Dobrinja V, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

"Ministarstvo stambenih poslova nastoji da pokrene i intenzivira novu stambenu izgradnju kojom bi se obezbijedili kvalitetniji i povoljniji uvjeti za rješavanje stambenih problema svih kategorija stanovništva na području Kantona Sarajevo. Na ovaj način želimo smanjiti aktualne komercijalne cijene kvadratnog metra korisne stambene površine“, istakao je ministar Lukić.

Očekuje se da izgradnja stambeno-poslovnog objekta "E", u dijelu predinvestiranja u rješavanju imovinskopravnih odnosa, odnosno izgradnje primarne infrastrukture za pokretanje kolektivne stambene izgradnje završi krajem godine, a da se s izgradnjom objekta krene početkom sljedeće godine.

"Planirano je da stambeno - poslovni objekt raspolaže s 235 stanova. Stanovi će biti namijenjeni svim kategorijama stanovništva, a nastojat ćemo da cijene stanova budu povoljne za naše sugrađene“, najavio je Kadribegović.

Ministarstvo stambenih poslova KS-a je u svrhu sufinansiranja spomenutog projekta izdvojilo 750.000 KM.