U subotu svečano otvorenje
4
Postavljen spomenik kralju Tvrtku I u Tuzli
Komentari (303)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nesto najznacajnije i najljepse sto se desilo u BiH u zadnje vrijeme Bravo!
Nisam iz Tuzle, ali jesam iz BiH, i presretan sam zbog ovoga, svaka cast. Ne treba nama nicije, mi imamo svoje Bosansko sto bi trebalo vise promovirati. Ocekujem ovo i u Sarajevu.
Pa zar nije napravljen spomenik Tvrtku u Tuli?! Šta treba u svakom gradu po jedan?!... Koji retardi... [url]http://www.klix.ba/vijesti/bih/postavljen-spomenik-kralju-tvrtku-i-u-tuzli/120918129[/url]
Вϸɖmно сє Тvϸmко ɣ сvоѣɣ Δоʍоvнɴɣ!
Ma da je bila i milion maraka cijena ovog spomenika vrijedi svaki fening.Kralj Tvrtko je bio najveci sin bosne mi mu nismo ni do koljena .Bez veze je rasprava o njegovim vjerskim uvjerenjima druga su to vremena bila .Bitno je da je on bio ponosni Bosnjanin koji je Bosnu pretvorio u srednjovjekovnu supersilu.Za mene je ovaj spomenik oltar domovine
Ako nije bio hriscanin, otkud onda U IME OCA I SINA? Opeta nema nikakve veze sa muslimanima. Doduse ima, ali ja stvarno nemam vise snage objasnjavati nekome da mu je djed bio Srbin ili Hrvat, ali ovo prvo prije.
Naziv bosnjak ima veze s vjerom, a nazim bosnjanin nema... 74 je Tito dao ljudima muslimanske vjeroispovjesti da se nacionalno izjasne kao muslimani (nacionalna pripadnost muslimani sto je glupo, ali tako je kod nas..) i ti ljudi su od 95-te bosnjaci. Neces naci ni jednog katolika ili pravoslavca da se izjasnjava kao bosnjak.
Pogledajte ovo http://www.bljesak.info/web/article.aspx?a=2d10b93d-5b4c-45b0-b8ad-d184e3675faf&c=574044e8-c8c8-449a-85dd-05d49eb9b572 ...boze zali jada i patetike ovih poturica...sramota!!!
isti Hi menov stari :D brao tuzla!
Tvrtko je drevni hrvatski izraz za vlasnika firme. TVRTKO TVRTKE. :-P
Naziv bošnjak nema veze sa vjerom to je sasvim druga kategirja to bi barem trebao znati.
Najjaci su mi ovi komentari sto vezu samo bosanjake za bosnu... sta su i u to vrijeme svi bili muslimani, nemojte me krivo shvatiti, jer od poslije rata bosnjaci su prijeratni muslimani... svi lajkate ovu povelju u kojoj se spominje Krist i krscanstvo... necemo biti licemjerni.... sta je sa onima koji nisu primili islam tokom turske okupacije??? i moj je kralj tvrtko a ne samo Bosnjacki!
U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ. Svi Dubrovčani koji hode kuda ja vladam, trgujući, gdje god se žele kretati, gdje god koji hoće, s pravim povjerenjem i pravim srcem, bez ikakve zlobe, a šta mi ko da svojom voljom kao poklon. Neće im biti od mojih časnika sile, i dokle u mene budu, davat ću im pomoć kao i sebi, koliko se može, bez ikakve zle primisli. Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje. Ja Radoje banov pisar pisah ovu knjigu banove povelje od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan, (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja.
Sta reci, velicanstven spomenik, velicanstvenom bosanskom kralju. Odusevljena sam!
Boze sacuvaj, koliko samo mrznje.. Osporavati mozete koliko hocete, ali Bosna postoji vec hiljadama godina, i postojat ce jos toliko, jer su tolerancija, dobrota i plemenitost uvijek bili i uvijek ce biti iznad nacionalizma, mrznje i fukarastine. Za relevantne (h)istorijske cinjenice konsultujte stranu (citaj: nacionalizmom i falsifikovanjem Nezagadjenu) literatur. Jedna si jedina BosnaiHercegovina
Ne mogu vjerovati kako ljudima smeta cim se nesto spomene da je bosansko, kad bi mogli da kako \"formatirate\" istoriju pa da je onda napisete onako kako vama odgovara. Ja imam osjecaj da se u BiH kaze da je zlocinac Draza Mihajlovic imao veze sa Bosnom osim sto je u njoj klao, 90% njegovih postovalaca bi ga zamrzilo. Ne znam sto zabadate toliko njuske po Bosni kad vam smeta sve sa imenom moje zemlje, okrenite se bolan prema sebi i ponasajte se kao da nas nema, al garant vama za oko \"zapala\" bosanska brda i nase doline i nase rijeke i nas hercegovacki kamen, pa nikako da se odvojite od nas \"k\'o dijete od sise\" Bosna je bila kraljevina i mi postujemo svoje kraljeve i kraljice koliko god vama smetalo, jedino vam preostaje da skontate kako \"formatirati\" istoriju pa da onda \"uzivate\", al\' opet vi ne bi mogli bez Bosne jer ne bi imali gdje zabadati njuske. Zivio nas kralj Tvrtko, Zivjela nasa kraljica Katarina i svi nasi kraljevski gradovi Jajce, Bobovac, Visoki
KOD PREDSJEDNIŠTVA U SARAJEVU ISTOG OVAKVOG POSTAVITI! Ž