BiH
0

Poslovanje RiTe Gacko posvađalo poslanike NSRS-a

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Narodni poslanici Vukota Govedarica (SDS) i Srđan Milović (SNSD) sukobili su se danas u Narodnoj skupštini RS zbog poslovanja RiTe Gacko, odnosno zbog sumnjivih ugovora koje je ovo preduzeće potpisivalo sa kompanijom "Termograding" iz Gacka.

"Rudnik i termoelektrana Gacko sklopili su u 2014. godini nekoliko milionskih ugovora bez objavljivanja obavještenja, odnosno bez tenderske procedure. Zbog toga sumnjam da se tamo desilo dosta nezakonitih stvari. Ne znam da li tamo ima kriminala, ali zašto glavna služba za reviziju ne ode u RiTe Gacko i ne utvrdi šta se sve tamo desilo", rekao je Govedarica.

On je dodao da je RiTe Gacko potpisao ugovore vrijedne više od 20 miliona ugovora, od čega je sa "Termogradingom" potpisano 19,5 miliona KM ugovora bez objavljivanja obavještenja.

"Zašto nema uglja? Zato što nije u 2014. godini vođeno računa o tome. Uprava je mislila da će da lože zrak? Zašto nisu kazali da su im osnovni prioriteti da se raspišu tenderi na vrijeme? Za šest mjeseci bila su dva remonta i to je još jedan od dokaza da se tamo nije razmišljalo o tome kako da se posao uradi kvalitetno", istakao je Govedarica.