BiH
0

Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina

FENA
Na zapadnu i sjeverozapadu Bosne, danas u jutarnjim satima, očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a u ostatlim područjima malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Prijepodne kiša je moguća u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren, na momente pojačan, jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 32 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prema kraju dana ili u večernjim satima očekuje se i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

U zapadnoj Bosni jutros je bilo pretežno oblačno, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature u 08.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Sokolac 16, Bugojno, Drvar i Goražde 17, Ivan-sedlo i Srebrenica 18, Livno i Sarajevo 19, Kupres i Sanski Most 20, Zenica i Zvornik 21, Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 22, Bijeljina i Stolac 23, Gradačac, Mostar, Trebinje i Čapljina 24 i Neum 26 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.