Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nisu grobnice u sarajevu vec su u podrinju i srbi to znaju a nece da priznaju
Ne treba nam SMS. Samo nek pitaju Slavuja i čovjek će reći gdje je sve i jedna grobnica u Sarajevu!
ma u bh telecomu sve moze kreteni jedni ja kad sam dobila poruku ja se izgubila neznam koje staje trebalo mi 10 mnuta da dodjem sebi da skontam u cemu je poenta bas uzas jedan ...
Telefon NIJE sredstvo javnog informisanja, pa se zato njime ne trebaju slati poruke koje nisu upućene individualno korisniku, nego široj javnosti. Izuzetak su poruke vezane za kvalitet i prirodu same telefonske veze koje operateri upućuju korisnicima. E, sad, ja znam da je M-tel, još dok je bio u vlasništvu RS Telekoma, slao neke poruke humanitarne prirode, ali to je bilo ranije. Ako im je sad poslovna politika ovakva, OK je odbiti, bez obzira na prirodu poruke. Ne znam da li je tako, ali u pretplatničkom ugovoru strane bi se trebale dogovoriti, i potpisom potvrditi, da li se korisnicima ovakve poruke mogu slati.
upravo... ne do Bog da se trznemo jedno jutro, i da razmislimo i na tren o tim ljudima...
Treba necija mater da opet place kad procita onu uvodnu rijec - GROBNICE. A naravno da nece mtel da salje, pa oni su nasi \"prijatelji\". Znaju li oni da nije vise 92-ga, prijateljski im ga pristavim.
uostalom, plaho ste mi osjetljivi... zapitajte se da li su ljudima cija su tijela skrivena sirom bosne i hercegovine po masovnim grobnicama, najavili: budite danas kod kuce, doci ce kosmija da vas upuca na kucnom pragu, pa ce vas kamionima odvuci do prve livade, gdje su bagerima frisko iskopane grobnice, a onda ce vas bulldozerima zatrpati da vam se ne zna trag.
\"Da su napisali Medunarodni dan nestalih pa onda ako znas bilo sta o masovnih grobnica iz proteklog rata javi na i broj telefona. Ovako raja nema pojma ni kome da javi\" da su tako napisati, mi sad ne bi o ovome pricali, svi bi zaboravili poruku isti dan. i ne bi se pitali zasto m:tel nije proslijedio poruku svojim korisnicima...
Drugi put ili obavijestite prije da cete poslati, ili nemojte ni slati. Ja sam sok dozivjela zbog ovakve poruke i mislim da nije u redu da mi svako bez mog odobrenja moze poslati sms. Treba pronaci neku drugu metodu ovakve kampanje.
Ja se nisam prestravio ali sam se zbunio pise Grobnice a ja sve hocu da procitam Grozdice kao da mi cura salje poruku pa mi tepa..... ja podrzavam ovu akciju ali prva rijec Grobnice mi je malo glupa skroz. Da su napisali Medunarodni dan nestalih pa onda ako znas bilo sta o masovnih grobnica iz proteklog rata javi na i broj telefona. Ovako raja nema pojma ni kome da javi
Podrzavam ovo u potpunosti.............samo veeeeeeeeeeeeeeeeeeelika greska u nacinu obracanja i izboru rijeci . U zelji da bude jasno i koncizno.,dobili su stravican efekat....Stara mi je doslovno popila casu vode i secer kad je otvorila poruku ,na prvu je mislila da je neka prijetnja ili nesto slicno....i opet nakon toga,dobijem i ja poruku,naredno jutro,cim sam oci otovorila ...prva rijec Grobnice..........pa ne da sam se ustravila :S
a sto se tice m-tel nije nimalo iznenadjujuce. pored toga ja dobijem SMS od m-tel-a a nit sam ga dozvolio niti uopste hocu da prostupim njihovoj mrezi. Tako da je taj izgovor samo suplja koja nema veze sa stvarnoscu. Za sve koje SMS poruke uznemiravaju, nazovite brate operatera pa im fino recite da necete da vam salju SMS. Pitanje je samo smeta li vam SMS ili sadrzaj SMS-a.
\"Nigdje u svijetu nije dozvoljeno slati bilo kakve poruke SMS, e-mail, MMS itd bez odobrenja korisnika. Ja imam svaku osnovu da tužim BH Telecom što mi je poslao ovu poruku i uznemirio me bez moje dozvole.\" glupost. prvo sto dobijes kad predjes granicu je SMS poruka mreze u koju ulazis. Neki cak salju i tarife. I sve to bez odobrenja korisnika. prema tome svugdje u svijetu je dozvoljeno da operater posalje poruku. Ne mora cak biti ni tvoj operater. Dovoljno je da se nalazis u njegovoj mrezi. A to za tuzbu pokazuje koliki si pravnik. Prvo na ugovoru definitivno stoji da operater ima pravo da informise SMS porukama. Ima pravo da te iskljuci sa mreze, ima pravo da te cak i pozove. Sta mislis da li ima pravo da te tuzi ukoliko zakasnis sa uplatom pola sata od odredjenog roka? Pravnik . . . .
zna se zasto m:tel nije poslao poruku.... sustinski razlog se zna
prblem je sto niko ne cita ugovore kad ih potpisuje...