BiH
0

Porezna uprava zapečatila 13 objekata

FENA
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 21. i 22. oktobra izvršili kontrolu 18 objekata na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili 13 objekata.

Kako je saopćeno iz ove porezne uprave, predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja, zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnog organa i zakonitost priređivanja igara na sreću putem automata.

Kontrolirano je 11 ugostiteljskih objekata, tri objekta bez naziva u kojima se priređuju igre na sreću putem automata, poker aparata, slot mašina i aparata za priređivanje zabavnih igara, kao i tri poslovne jedinice kladionica koje nisu imale odobrenje Federalnog ministarstva finansija za priređivanje igara na sreću klađenjem.

U kontroliranim objektima zatečeno je i osam neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdata su rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti, rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 17 prekršajnih naloga u vrijednosti od 17.000 KM.

Porezna uprava FBiH nastavit će rad na terenu i otkrivanju svih poreznih obveznika koji i dalje, na razne načine pokušavaju izbjeći plaćanje poreznih obaveza.