BiH
0

Porezna uprava FBiH zapečatila 11 objekata u SBK

Klix.ba
Vila Grace u Međugorju
Vila Grace u Međugorju
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u četvrtak 26.09.2013. godine, na području Srednjobosanskog kantona izvršili kontrolu 33 objekta.

Predmet kontrole bila je provjera poštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima, Zakona o doprinosima, kontrola rada nacrno i rada bez odobrenja.

U toku kontrole zapečaćeno je 11 objekata.

Zapečaćena su četiri uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem i to: tri uplatna mjesta u Bugojnu priređivača igara na sreću klađenjem "Sport plus" i jedno uplatno mjesto u Turbetu priređivača igara na sreću "Bh Play". Uplatna mjesta su zapečaćena zbog ne posjedovanja odobrenja za priređivanje igara na sreću izdatog od strane Federalnog ministarstva finansija.

Ostali zapečaćeni objekti su: UR "Slatko ćoše" Fojnica, SUR "R4" Fojnica, caffe bar "Amadeus" Jajce, Restoran "Vrelo" b.b. Travnik, aščinica "Korzo" Bugojno, Udruženje građana "Sinovi Podrinja" ugostiteljski objekt "Mehana" Fojnica i jedan ugostiteljski objekt bez naziva vlasnika Katice Grgić u Fojnici .

U dva slučaja izdata su rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i u dva slučaja rješenje o otklanjanju nepravilnosti.

U toku kontrole zatečeno je osam neprijavljenih radnika.

Također, inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su (petak 27.09.2013.) zapečatili vilu "Grace" u Međugorju zbog rada bez odobrenja. Podsjećamo, da su inspektori Porezne uprave Federacije BiH prilikom kontrole vile "Grace" 25.09.2013. godine konstatovali da porezni obveznik nema odobrenje za rad. Međutim, vila "Grace" nije zapečaćena, jer su u objektu bili smješteni gosti koji su koristili usluge noćenja, zbog čega je izdato rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti.

Porezna uprava Federacije BiH i u narednim danima nastavit će kontrole istim intenzitetom na području Federacije BiH, a kontrolama će biti obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, bez obzira da li su već kontrolisani.