Gdje do tad s delikventima?
0
Popravni dom u Orašju se otvara za godinu i pol
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zasto kod zaposljavanja kadra u odgojno-popravnom domu navode sve osim Socijalnih radnika koji su profesionalno osposobljeni za rad sa maloljetnicima, ako gospoda nije upoznata sa nacinom studiranja i koja je funkcija socijalnog radnika neka slobodno posjeti Fakultet politickih nauka i dobit ce sve informacije, jer niti jedan pedagog i sociolog ne moze obavljati funkciju Socijalnog radnika
\"Objekt će biti urađen po visokim normama i propisima Evropske unije, a cijeli objekt mogao bi do kraja koštati između devet i 13 miliona KM, kazao je Matić, dodajući da su u Ministarstvu zadovoljni povećanjem iznosa za kapitalna ulaganja u Budžetu FBiH što će omogućiti realiziranje prve faze.\" u RS napravise dom za 300.000KM, pa ga imaju... ali ne, treba zapoceti nesto megalomanski, najsavremenije, najskuplje, uloziti u prvu fazu i nikad ne zavrsiti, ali formalno kao \"nesto poduzeti\" u medjuvremenu skupe poslove na zapocinjanju izgradnje - idealna priika za talove FUJ GADOVI
Iz pročitanog nisam siguran dali je namjena objekta pritvor ili turistička lokacija koja u ponudi ima hotel sa 5 zvijezdic ( klima , kablovska TV , internet u svim sobama).U sklopu objekta sportsko rekreativne terene , tenis , ( MOŽDA GOLF) i naravno bazen. Pa dragi stručnjaci trebali ste se obratiti opčini Ilidža i objektu Terme jer donekle udovoljava navedenim zahtjevima. Kako su mlade kolege prestupnici veoma ambiciozni preporučujem Vam da nastavni kadar potražite u KPZ Zenica , a profesore iz KPZ Foča ili neka Vam ovi iz Haga održe kolegije preko vikenda . Naravno uvjek postoji opcija ako propadne projekat smještaja maloljetnika da se tu smjeste \"ORGANI \" vlasti , parlamenta i njima slični! A na konstataciju gdje do tad sa mladim kolegama !? Pa mislim da je parlament adekvatno okruženje ! Vjerujem da bi tu stekli dodatnu naobrazbu koja če im itekako trebati u budučem angažmanu! Vlast je ispucala i zadnju kartu NACIONALIZMA na ovim prostorima ! Treba nešto novo !
Gdje sa delikventima dok se ne napravi popravni dom , pa na ulicu sa njima?
Jako je vazno da u ovom segmentu zadovoljimo visoke kriterije europske unije... dok stnadardi infrastrukture, saobracajnica, kvaliteta proizvoda i usluga nisu tako vazni da ne govorimo o normama uspjesnosti za politicare - zasto ne bismo najprije to uskladili sa standardima eu, i uveli dobre obicaje naprednih zemalja, da kad podbacis, das ostavku, kad pocinis kriminalno djelo, zavrsis u zatvoru? Ima toliko drugih EU uslova koje moramo zadovoljiti, pa valjda su zivotnmi uslovi postenih gradjana puno vazniji od zivotnih uvjeta protuha koji zasluzuju da budu kaznjeni!!!!