Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ti si ozbiljno zalutao i pogriješio jer nije SRPSKA već PRAVOSLAVNA NOVA GODINA odnosno NOVA GODINA PO JULIJANSKOM KALENDARU. I pozdrav ti nešto nije dobar(valjda je to Božoćni pozdrav)
SVIM SRBIMA SIROM VASELJENE ZELIM SRETNU SRPSKU NOVU GODINU SA POZDRAVOM-MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI ! realista
E jadnici, jeste opterečeni!
Ma, ne moraš ako nećeš. Onda se drži arapskog i ne šprdaj se sa tuđim svetinjama
znači ja da bi razumio išta moram prostudirati grčki rimski hindu perzijski indijanski,povaditi riječi koje bi najbolje pasale pa od toga nešto napraviti da ima smisla,u osnovnoj se uči da krćanstvo nosi naziv od krsta na kome je isus umro,ja neznam šta sad izmišljate,vi ste navikli mijenati istoriju i graditi neku prošlost na lažima,boli me ćošak slavite šta hoćete,ja ode imam posla
Pravo ime Isusa Hristosa nije sporno ni nepoznato. U skladu sa tadašnjim običajima, zvao se Isus iz Nazareta ili Isus Nazarećanin, što mu je i pisalo na tabli na krstu na koji je razapet. Majka mu je iz roda Davidova, iz jednog od dva originalna plemena izabranog naroda- Venijnamin, koje je pored plemena Dan jedino autentično. Nisu bili ni Semiti ni Hazari (Avaro- Turci)
Hristos ne znači krst. Kakve su to gluposti!? To što Hrvatima slabo ide grčki, pa izgovaraju "Krist" možda malo asocira na našu riječ "krst", al ne moramo izvlačiti glupe zaključke zbog fomnetskih i semantičkih zabluda
nevređam ja isu a.s,on se ne žali,malo se šalim sa kršćanima,a muhamed u prevodu znači proslavljen,a hrist znači krst,znači dva šćapa spojena,neznam zašto su čovjeku posthumno dali takav naziv,ja da sam on ja bi se osjećo uvrijeđeno zbog toga naziva,hej,nazivati čovjeka po nekoj stvari na kojoj je umro cc
Hristos je titula koja potiče od grčke reči Χριστός (Christós), odnosno pomazanik, što se podudara sa hebrejskim nazivom reči mesija (mašiah).
@ realista ako hristos znači spasitelj šta onda znači mesaja
@a Pumpa, praonica i građevina. Za šta drugo ipak treba škole kakve
@mehaginica Srećom, ajatolah samo rižu jede, i to po malo da kom muslimanu iz Bijafre ne zafali
@mehaga Pitao bih glupana kome se mozak pali na primitivne asocijacije, pa Hristos prevodi sa "krst", na šta ga asocira ime Muha med?
... imal' kakvog posla u RS, radio bih bilo šta:P?
Kakva je vlast bojim se da u manjem bh entitetu u narednom periodu svaki dan nebude neradni. Sreća pa se nalazi u državi BiH (koja bilje stoji od nekih članica EU - a) koja će ga spasiti bankrota.
moze pomoci ovoj nesretnoj zemlji
:))))))...fale ti ... :)))