"Linija života" za zavod iz Fojnice
0

Pomozimo štićenicima "Drina" da žive u humanijem okruženju

Sarajevo-x.com
Najveći humanitarni projekat u prošloj godini u našoj zemlji, "Linija života", nastavlja se 27. februara, a ovoga puta novac se prikuplja za JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica.

Zavod "Drin" u Fojnici je ustanova čija je djelatnost socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, edukacija i rehabilitacija lica sa umjerenom, težom i teškom mentalnom retardacijom i psihički oboljelih lica nad kojima je završeno bolničko liječenje. U ovom zavodu se na smještaju nalazi 520 osoba svih uzrasta.

Zbog prebukiranosti smještajnih kapaciteta Zavoda (u nekim sobama nalazi se i po 20 kreveta) u maju 2010. je počela izgradnja novog objekta koja treba obezbjediti humanije uslove za život i razvoj štićenika. Zbog nedostatka sredstava izgradnja je zaustavljena u posljednjoj fazi.

Budite uz humanitarnu akciju "Linija života" i pomozite štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin.

Pozivom na broj 090 291 001 donirate dvije marke.

U nedjelju, 27. februara, od 16 do 18 sati na TVSA bit će upriličen program uživo iz Doma mladih, gdje će poznate ličnosti, sportisti, glumci, pjevači, novinari i drugi podržati humanitarnu akciju za pomoć zavodu "Drin".