Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj dragi Pero, ja ti prođem kroz Ferhadiju u Sarajevu i teško da koga mogu vidjeti a da nema neku markiranu odjeću, mobitel vrijednosti minimalno 150 KM, sjedi se i piju kafe od 2-3 KM ili jedu deserti od 5-6 KM, vodaju se mega-sređena paščad kojima bi pozavidjela i Paris Hilton, djeca hodaju s igračkama i balonima sa helijumom (5-10 KM), kupuju im se DVD crtani filmovi po 5 KM, skoro svako hoda s nekom kesom i to većina nosi nove kese (jer ofirno je nosati stare) što potvrđuje da su nedavno bili u \"shopping-u\" itd. itd.
kod nas svi samo kukaju i kazu nemaju i nema racuna.gledam neki dan rezdelija (zerdelija) u komsiluku neobrana, niko je nece, slomila se od plodova od roda, kazu ne isplati se pravit pekmez (dzem). a isplati se sjediti bezveze i milion drugih primjera takvih, oranice nam stoje zapustene itd itd - sve nema racunice
tu priču slušam već dugi niz godina, a oko sebe gledam sasvim drugačiju sliku. čak i oni koji kako ti kažeš jedva preživljavaju imaju svoju vlastitu kuću ili stan, vikendicu da ne pominjem. prvačići mobitele nosaju itd. bilo bi dobro da i ti malo oko sebe pogledaš a ne samo da gledaš neke emisije sa socijalnim slučajevima kojih svugdje i u svakoj zemlji ima. pero je apsolutno u pravu kad kaže da se ljudlima \"ne isplati\" da rade, lakše je sjediti i kukati po cijeli dan, a Nadimak potpisujem od riječi do riječi!
gglUUUp si. Ko kaže da mi i to ne vidimo ? Po tvome treba zanemariti ovo što smo mi opisali a radi takvih slučajeva. Treba se konkretno zabaviti problemima počevši od porodice pa do vrha države, a ne površinski \"rješavati\".
Uljez, ima li kakvih novih intergalktickih projekata u \"boljem dijelu BiH\"? Ti nam mozes dati informaciju iz prve ruke.
pero i Nadimak, glupi ste i povrsni i to je neosporivo. to sto vi vidite svaki dan na ferhadiji nije problem, problem je ono sto ne vidite. a ne vidite te ljude koji jedva prezivljavaju, ne vidite slucajeve s humane televizije i slicnih tv programa, ne vidite ljude koji jedva prezivljavaju. to sto ste vi slijepi, ne znaci da problem siromastva ne postoji. i ne lupetajte te gluposti kako se ovdje ne radi a ima se. zna se ko ima a ne radi - mafija. ostali rade i to daleko vise nego sto su placeni, zacepite svoje sugave gubice i ne laprdajte kako nam je lijepo,jer zbog takvih se upravo ova situacija i ne mijenja- sto ce se ista mijenjati kad nam je LIJEPO!!!! DIVOTA!!!
sta vi imate pisat o republici srpskoj kad je kod nas u federaciji 100 X gore kad je to kod nas otvorena neka nova fabrika a znamo da svakog mjeseca zatvaraju po jednu sta i o cemu vi pisete pa ne zivimo u kongu valjda znamo kako nam je i samo pisete o nekom dodiku kako krade narod znamo mi za njega i nas to ne interesuje a ko nas u federaciji krade sto malo o tome ne pisete sto sudovi oslobadjuju kriminalce sto grabe milione a mene hapse sto posteno dam pare da kupim malo vutre i nije ovo drzava za covjeka
Još je veći paradoks što kod nas svi \"imaju\" ali teže nekoj vrsti luksuza. Bosna i Hercegovina je najbolja zemlja, tu možeš normalno živjeti a da ništa konkretno ne radiš. Prosječni građanin ove zemlje na taj način ne bi mogao živjeti npr. u SAD-u.
suti i trpi.. stoljecima.. ljepse zemlje a glupljeg naroda nema na kugli zemaljskoj..
koji paradoks....u normalnim zemljama ljudi koji rade i imaju....kod nas ovi iz privrede u najgoroj neimastini
ma to Dodo, to mi radi, ostalo je jos parica da pokrades.