BiH
0

Poljubac na Panonskom jezeru za Ginisovu knjigu rekorda

FENA
Projekt ''Revolucija ljubavi - obaranje Ginesovog rekorda u kategoriji - Najmnogobrojniji poljubac na svijetu'' bit će realiziran 1. septembra na Panonskom jezeru pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željke Komšića i načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića.

U projektu organiziranom povodom 15. rođendana Radio Kameleona učestvovat će preko sedam hiljada parova iz BiH i okruženja. Poljubac ne smije trajati manje od deset sekundi.

Ovom atraktivnom događaju čija je osnovna poruka - ljubav, pridružit će se, i predstavnici međunarodne zajednice, gradonačelnici prijateljskih gradova i predstavnici brojnih institucija.

Učesnike manifestacije na Panonskom jezeru u Tuzli će uz bogat programski sadržaj i niz zabavnih aktivnosti zabavljati Mostar Sevdah Reunion, Davor Radolfi i Ritmo Loko, Manjifiko, Flamingosi, grupa ''If'', Žana Mari i Din i mnogi drugi.

Centralni događaj počet će u 21.00 sati a čast da prvi poljubi voljenu osobu imat će načelnik Jasmin Imamović.

Od 10. augusta na nekoliko lokacija u Tuzli, postavljeni su punktovi na kojima se vrši registracija onih koji žele biti dio historije a poseban poziv upućen je budućim bračnim parovima koji žele reći sudbonosno ''da'' pred 15.000 ljudi i na taj način, 1. septembra podijeliti radost s cijelim svijetom.

Prema propozicijama takmičenja svi prijavljeni moraju posjedovati ličnu kartu i biti punoljetni.