Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko ce ustupaka Tihic napraviti Dodiku da se ovo zataska???
Otkud volko cigana u SDA...
ono juce je bila generalna proba drzavnog udara od starne \"RS-a\", kao one barikade u martu \'92 zbog onog nekog otpada
INTERESANTNO JE DAT PAZNJU KOLIKU REKLAMU DAJE SARAJEVO X PISAJUCI IMENA AHMETOVICA I IMAMA KO I OSTALIH BOSNJAKA??? A SRBE NE STAVLJAJU KO GLAVNE KRIVCE, KO DRUGO JOS VAZNIJE DJE SU IMENA INKRIMINARIH POLICAJACA IZ GENOCIDNE TVOREVINE??? STAVLJENI SU NA LISTI ALI BEZ IMENA ZNACI DA IL IH STITE IL JE TO JEDNA VRSTA PRANJA MOZGA DA BI BOLJE BILO PRIHVACENO \"LAZNO OPTUZIVANJE I PODVALA-ZAVJERA PROTIV AHMETOVICA I DURAKOVICA\"! OVO SMRDI NA ZAVJERU PROTIV BOSNJAKA, MINISTRA UNITRASNJIH POSLOVA BOSNE I HERCEGOVINE I AGRESIJU NA DRZAVU BiH-U PROGRAMIRANU U BEOGRADU U SANU GNIJEZDU SRPSKE SOTONSKE BANDE ZMIJA I FASISTA GENOCIDASA! TADIC, JEREMIC, DODIK, SPIRIC; LJUJIC,KRESIC, ANA TRISIC BABIC ITD SU GLAVNI ORGANIZATORI OVE KOLEKTIVNE ZAVJERE I LAZNE PROPAGANDE PROTIV DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE! A ZA TO VRIJEME DODIK CE PUMPAT NAFTU BiH-E I RUSIT DRZAVU BIH-U! A VISOKI PREDSTAVNIK GLEDAT I NE UPOTREBIT BONSKA OVLASTENJA! SRBIJA i GENOCIDASI -AGRESORI BIH-U OPET NAPADAJU BIH-U!
cijela stvar je ogromna propagandno-subverzivna aktivnost ... specijalna policija, hapšenja pred televizijom ... sramočenje ahmetovića ... i onda ništa ... zna li neko ime uhapšenih policajaca iz rs ... nikad nisu objavljena, a po imama, durakovića, ahmetovića je išla televizija ... navodno su našli djevojku predoziranu ... što če u sigurnoj kuči, zašto nije u bolnici, gdje se predozirala, zašto je i njena majka sklonjena od javnosti ... ovo je samo još jedna provokacija u nizu i plašenje povratnika i njihovih predstavnika ... p.s. padoše mi na pamet pop slavko i pop kačavenda i njihove afere sa maloljetnicama ... nijedan nije pritvoren, a kamoli osuđen ...
A što su Finci i Sejdić podnijeli tužbu kad SDA ima pola ministara romskog porijekla? I ne bi Sadik na svoje,ovo je haman podjela,nešto mi je tu sumnjiv,dje će rodicu????
Jasna priča da je Nedimu doselila u listopadu prošle godine nakon što ga je svega dva puta vidjela u Živinicama, gdje je do tada živjela. Već šesti dan zajedničkog života u kolektivnom romskom naselju u Teočaku, gdje su živjeli Nedimova majka, brat i snaha, ju je istukao, a devet dana nakon toga prvi puta je udario i Ajlu. Jasna kaže da se bojala pobjeći, jer joj je prijetio. Prisjeća se da je Ajlu prvi put udario zbog plača. Zlostavljanja su, vremenom, postala česta, djevojčicu je glavom lupao od zid, udarao je daljinskim upravljačem po glavi, vrlo često i bokserima, ali i nogama po licu. Često joj je zabranjivao da nahrani dijete na vrijeme, već je to činila sa nekoliko sati zakašnjenja.
TUZLA - Molim te da mi oprostiš za curicu jer ja sebi nikad neću. Ja sam je stvarno volio, samo mi je išla na živce, napisao je Nedim Ahmetović (23) iz Teočaka u pismu upućenom nevjenčanoj supruzi Jasni Duraković (17) čiju je jednogodišnju kćerku Ajlu nasmrt pretukao početkom veljače ove godine. Ahmetović je, pišu Nezavisne, od Jasne tražio da ga posjeti u KPZ Tuzla, gdje se nalazi od 4. veljače, moleći je da ga čeka do njegovog izlaska iz zatvora. Od majke čije je dijete ubio tražio je da mu pruži drugu šansu, da će joj oprostiti što je svjedočila protiv njega i da ga se više ne treba bojati. \"Volim te najviše, zato što ćeš mi ti, kada izađem, roditi jednu malu bebu, pa ćemo lijepo živjeti\", poručio je u pismu ubojica jednogodišnjeg djeteta. Pismo iz zatvora Jasni Duraković, koja se nakon tragedije vratila majci u bratunačko selo Rakovac, donio je Nedimov brat Sabahudin.
Nenad Ahmetović (14) koji radi \"na brisačima\". Kao i većina Roma iz naselja stigao je \"južnom prugom\". Iz okoline Leskovca je, ostali su iz Vranja, Pirota, Niša... - Ma, laže, bre, k`o pas, svi lažu - posle razgovora sa grupom priča Edina, iz Osijeka, usamljena. - Kažu da rade pošteno, na brisačima, da su kartonari, a klinci drpaju, to svi znamo. Veli, ne mogu da im zabrane. - Došao sam iz Leskovca, jedno selo pored - nastavlja Nenad Ahmetović, nekoliko trenutaka pre kritike. - Tamo daju pomoć samo nekima, nas zaobišli. Evo, ima sedam godina sam ovde. Nije išao u školu. Nikad.
- SVINJO prokleta, ciganjska, opet si pio dečji šampon sa rakiju - urla žena juče u naselju ispod Gazele, a on je otera u materinu. - Pa ti deca sad na drum, drpaju gradsku gospodu. - E, kume, kume, koliko je malijeh Maradona u Beogradu - dočekuje nas na prvu reč Ahmet, u glibu do kolena, u romskom naselju ispod mosta Gazela. - Tonu ih ima, na svaki ćošak. - Ma, marš, bre, šta lupetaš pijanduro, a vi, slikate nas tu, da nas gledaju kao majmune, na televiziju - dodaje, da li supruga ili nešto drugo, nije htela da kaže. - Pa, šta ako prose, šta će drugo da rade!? Do njih trogodišnji klinac, davi se u slinama, bos u blatu. - Dinar - vuče mali za nogavicu. - Daj dinar. Oko dva časa posle podne. Maradonin vršnjak DŽavid (11), kaže, ne zna da se potpiše. - I ne treba mi, imam ruke, za cigare i pare - kaže. - U te ruke curi leba, olovka mi i ne treba. Živi dosta Maradona, duvaju i lepak i šta stignu... I da ovi nisu lagali potvrđuje i Nenad Ahmetović (14) koji radi
Od kad ministar sigurnosti dijeli stipendije? Zašto djevojci iz Bratunca, kad je on iz Srebrenice? Zar vama ne smrdi tu nešto? KRIV!
Akcija koja se desila u Srebrenici i Bratuncu,postice covjeka na sumnju.Svi znamo da se u Srebrenici desio Genocid a nikada ta ista policija nije izvela ni pribliznu akciju hvatanja zlocinac.Treba zakon uvesti ako uhapsis policijo covjeka bez argumenat te ga sud odmah oslobodi ili nebude kaznjen,to jest ne dokaze se njegova krivica policija bi morala da plati ostetu uhapsenom licu ili licima.Ja nebih tu sramotu podnio ni za kakve pare.
VISOKI PREDSTAVNIK TREBA UPOTREBIT BONSKE OVLASTI I SKINUT SA FUNKCIJA SVE OSOBE KOJE VEC GODINAMA RADE ZAVJERE I LAZNA OPUZIVNJA I PODVALE BOSNJACIMA KO I DRZAVI BOSNI I HERCEGOVINI! ZASTO SE NE HAPSE CETNICI I RATNI SRPSKI ZLOCINCI KO I DODIK I OSTALI PLACKASI I RUSITELJI BOSNE I HERCEGOVINE???? BOSNJACI IMATE SPISAK SVIH KOJI UPORNO RADE NA VASEM NESTANKU I LAZNIM PODVALAMA PA TUZITE! BOSNJACI I BOSNOHERCEGOVCI UJEDINITE SE JED VAM DOLAZI USKORO KRAJ!!! GENOCIDASI NA KLJUCNIM MJESTIMA U DRZAVNIM INSTITUCIJAMA BIH-E I SRBIJA PRIPREMAJU VAS NESTANAK!!!
U vezi s tim, Ministarstvo sigurnosti BiH već je kontaktiralo relevantne policijske agencije i institucije i nakon obrade tih izvještaja bit će sačinjena kompletna informacija o spomenutom slučaju o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. ZNACI DA OVA SKANDALOZNA HAJKA PROTIV BOSNJAKA IMA POVEZANOST SA OVIM SLUCAJEM TREBA ISPITIAT I TRAZIT OBJASNJENJA BARASANINU,BOZI MIHAJLOVICU ZASTO JE BIO IMENOVAN TAKO HITNO , MIJO KRESIC, ANA TRISIC BABIC, ITD!!! UDARAJU GENOCIDASI PO DRZAVI BOSNI I HERCEGOVINI I BOSNJACIMA!!!! PROBUDITE SE DOK VAM NIJE KASNO!!!! BARASANIN IGRA VRLO LOSU IGRU PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE KO I OSTALI KOJE SAM NAVEO!!!!
Ahmetović je ocijenio kako ... ... je pisanje medija o ovom slučaju otvorilo mogućnost Ministarstvu sigurnosti BiH i agencijama za provođenje zakona da poduzme neophodne aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju. Prema njegovim riječima, postojanje takvog spiska predstavlja ozbiljan problem za sve organizacije koje su na neprimjeren način dovedene u takvu poziciju. - Ministarstvo sigurnosti BiH je odlučno da veoma brzo i efikasno stavi u funkciju sve raspložive kapacitete kako bi istina o spomenutom spisku ugledala svjetlo dana i kako bi bila skinuta hipoteka sa svih onih koji su na nepravedan i neprimjeren način došli na ovu ili slične liste, kazao je Ahmetović. Ministar sigurnosti BiH napominje kako će te aktivnosti na rasvjetljavanju činjenica u vezi sa spiskom spomenutih organizacija biti okončane veoma brzo, a nakasnije tokom naredne sedmice.