SDA o optužbama
0

Političke manipulacije protiv uspješnog ministra

FENA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Stranka demokratske akcije BiH smatra da se u slučaju kojim se optužbe za navođenje na prostituciju u slučaju malodobne M. M. iz bratunačkog naselja Rakovac vežu i za potpredsjednika ove stranke ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića radi o političkim manipulacijama jer se već pokazalo da je Ahmetović uspješan i dobar ministar, izjavio je danas novinarima u Sarajevu glasnogovornik SDA Salmir Kaplan.

"Kao takav, sigurno je nekome zasmetao i sve ovo što se dešava oko njega smatramo dijelom političkih manipulacija", kazao je Kaplan.

Glasnogovornik SDA je naglasio da ova stranka vjeruje u rad državnih institucija za provođenje zakona i vjeruje da će organi za provođenje zakona dokazati da je Ahmetović u cijeloj ovoj priči nevin.

"Stranka demokratske akcije stoji čvrsto iza gospodina Sadika Ahmetovića i daje mu podršku" poručio je Kaplan.

Upitan da li može konkretno reći o tome ko stoji iza navodnih podvala Ahmetoviću, on je kazao kako je "SDA odgovorna stranka da bi već sada mogla uprijeti prstom i prozvati nekoga".

"Složit ćete se sa mnom da u BiH ima puno onih kojima može zasmetati jedan uspješan ministar", rekao je novinarima glasnogovornik SDA Salmir Kaplan.