Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zdravstvu ja i sada najvise para ali tenderdzije, direktori i farmaceuti se rastalise dok sestrice i tehnicari od pacijenata iz dzepova vade kao neki dan.
Zato što je svaka peta osoba u Bosni i Hercegovini koja je ostala, na nekim opijatima, možda i svaka četvrta. Niko ne uzima "cvaju" od nemoćnog osim teškog ovisnika, dokazano više puta. Ja lično znam 5 medicinara/doktora koji spid koriste ali i dan danas su uredno uposlene gdje jesu, neću odavati lokacije, ali je KS tačnije, okolica KS.
Ko mi ne vjeruje, pozivam Federalno Ministarstvo Zdravstva FMZ da svakog uposlenika na državne jasle testiraju na opijate i droge, kunem vam se svime, da će iz Bosne i Hercegovine otići pola miliona za 2 mjeseca kada vide kakve droge se koriste. Javno pozivam FMZ i sudove i sve koji mogu to uraditi, da to urade, ko ne želi da pristane, znači da sakriva nešto. :)
Koliko znam za zdravstvo se odvaja više od milijardu maraka na godišnjem nivou, a sad nek mi svaka vlast objasni, ako se toliko odvaja, što je zdravstvo tu gdje jeste? Plate enormne i običnom "medicinaru" a neće da te primi kad treba, što se mene tiče, ja sam sa Bosnom završio, a ovce koje ostanu, ma ko vas ebe. Imate sve na netu, transparentno, najveći trošak države je javni sektor, pa onda zdravstvo.
Nije ni problem da se izdvajaju pare i trebaju, ali "državni" centri ko horori, dok na svako 5 metara privatna ordinacija. Pa eto, to milijardu plus na godišnjem nivou, gdje ide gospodo, gdje?
Zdravstvo nam je džaba, što je odlično, međutim, sve ostalo, ruku na srce, bolje je i plaćati da nije džaba ali da znaš, da ćeš imati sve kako treba, ovako kažu " e pa eto zdravstvo džaba" džabe je najskuplje, evo dokazano i viđeno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako ima za zatvora onda neka i za zdravstvo, svi seru po osoblju a kad dođemo u bolnicu tek vidimo kolko se rinta, sestre su donre, ne možemo po meni lošim izuzetcima cijeniti bgmi, a i hirurzi su bgmi extra.
Samo ljekare ili i med sestre, sestre rade nenormalno u bolnici, ljekara ni ne vidimo osim specijalizanata
Sve bi bilo dobro da taj isti novac sto vi "planirate"za sebe da se ne uplacuje u druge svrhe malo zavrnite fiskiju kako svi tako i med.radnici nisu oni bogom dani....
Bilo koliki korak u pozitivnom smijeru je pozitivan korak i moze donijeti nove pozitivne ideje.
Danas leci u bolnicu , ko otoci u logor , samo sto ne tuku , ali se deru , vicu , uzimaju novac , mehumano se ponasaju , uglavnom stoka su do kraja 🤮🤮🤮🤮
Stima se zakon privatnoj klinici ASA
Treba prvo reformisati ljekare i medinake sestre i brata , pa i on cuvara na kapiji , ko stoka se ponasaju prema pacijentima , krajnje nehumano , ko da su bolesnici u logoru , a oni cuvari tako se ponasaju stoka jedna🤮
Kada realno sagledamo princip rada institucija koje se financiraju iz budzeta, izmedju ostalog i zdravstvenih, moze se uociti glavni problem: Dobijes pare/platu bez obzira da li ti pruzio uslugu ili ne. Sto znaci da uposlenici nemaju uopste validan interes (osim obraz - ko ga ima) da budu produktivni. Reforma zdravstva se ne moze i nikad nece rjesiti bacanjem dodatnih sredstava na postojece brdo sredstava. Reforma mora pronaci rjesenje za gore navedeni problem.
Na Zapadu ljekari zarade za mjesec,kao ovdje za godinu i tko da ostane
što bi naš svit reko PROJI SE CIRKUZA
Nema sanse da ce se oni odreci tog novca.
ne samo zadrzati ljekare nego i srednje medicinsko osoblje jer bez njih ni ljekari ne mogu raditi i podici taj sredni kadar na visi po uzoru na eu zemlje, ovo kakvo je stanje sada nije dobro i ni priblizno dovoljo...sve treba reformisati
Još jedan prijedlog političarima. Zaustavite hebene ambasade Njemačke, Slovenije i Austrije u ovom dijeljenju viza, odvođenju BH omladine i uništavanju BiH. Može da se živi i bez njemačkih 15/20/25€ po satu i novog BMW-a
A ti bi silom da zabranis geadjanima da idu gdje hoce???
Nema sanse. Sa tim parama se stranke drze na vlasti
Sam novac ko novac nista ne rjesava..mozes milijarde ulagat a da bude i gore.. organizacija, logistika itd.. to je mnogo bitnije.. a za to trebas kvalitetne ljude ( ne kvalitetne doktore) nego kvalitetne ljude na pozicijama..