BiH
0

Policija otkrila plantažu marihuane

FENA
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, zajedno s pripadnicima Policijske stanice Mostar Sjever i Jedinice za potporu MUP-a HNŽ-a jučer ujutro na lokalitetu Grabovice pronašli su plantažu indijske konoplje od 640 stabljika marihuane prosječne visine od 180 do 220 cm.

Izvršitelji ovog kaznenog djela, odnosno uzgajivaći marihuane nisu lišeni slobode, objasnio je glasnogovonrik MUP-a Hercegovačko-neretvanskežupanije Srećko Bošnjak.

"Proteklih dana policija je nadgledala plantažu, ali kako je padala kiša, što pogoduje uzgoju ove biljke, nije ni bilo razloga da izvršitelji ovog KD dolaze na plantažu", kazao je Bošnjak.

Po njegovim riječima, riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, gdje nije moguće doći bilo kojim prijevoznim sredstvom, a i vrlo loše vremenske prilike dovele su do toga da su pripadnici ovog ministarstva nakon višednevnog praćenja i vršenja opservacije terena, pristupili njeznom uništavanju, odnosno čupanju svih 640 stabljika Marihuane.

Opojna droga marihuana smještena je u prostorije Ministarstva, i o svemu je obaviješten dežurni tužitelj. U toku je istraga ovog kaznenog djela kojom će biti obuhvaćene određene osobe za koje postoji sumnja da su u vezi s pronađenom plantažom marihuane.

Iz MUP-a ističu kako će o rezultatima istrage i eventualnom lišavanju slobode izvršitelja - uzgajivača marihuane javnost biti pravovremeno izvještena.