Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da smo normalna zemlja, narod bi se normalno vozio vikendom (ljudi odmaraju, putuju), a kod nas magistralni putevi preoptereceni kamionima i onda neko kaze sto su nam sjebani putevi, sto imamo ovoliko poginulih. Pa normalno da cemo imat ovakvo stanje kad ne postoje nikakve zabrane za teretni saobracaj.
Mozda nije gazda jadan imao sredstava za propisno odlaganje otrovnog otpada, pa poslao cisternu s rupom da se voza dok sve ne iscuri ... a ovi je zaustavili, pa razblazuju ... lol
Bit će ovoga sve više, jer ne zaboravimo autprevoznički lobi je povalio željeznice u Federaciji, a željeznice su najsigurniji prijevoznik roba i ljudi. Kažem bit će toga sve više jer vozila stare, a sigurnost transporta je svakim danom sve manja. Tragedija je što stradava okoliš i što su ove tekučine otrovne i opasne za ljude.
Ovo samo kod nas ili ?
Koliko ovakvih cisterni vozi kroz BiH . Ovo samo mazu oci da kao nesto oni rade .
Bas su ga na mijestu zaustavili, ispred restorana "Orahovica" eto sad moze narod da na miru ruca u restoranu uz hemikalije!!
Da pusi i lize cestu u isto vrijeme...
Osnovno pravilo: Kiselina u vodu = DA, Voda u kiselinu = Nikad! (VuK)
Ja koliko se sjecam hemije iz skole, voda nikad nije djelovala na kiselinu...dovoljno je bilo da su nasli u blizini lokalnog nastavnika hemije pa pitali za savjet kad vec nisu znali sta da rade... Al ne cudi me, prije par godina kad je kod Jablanice gorjela cisterna sa gorivom, oni je pocese gasiti vodom umjesto pjenom, zamalo ne izgidose svi od buktinje koja je nastala od toga...
voda je blago bazicna, i neutralise kiselinu, ti se ocigledno ne sjecas hemije haha
Sigurno nije godinama imo servis,sramota
Obično se rasol razblažuje vodom, a ne otrovna hemikalija.
@isx..prvo nisu rekli koja kiselina..svaka je otrovna jer ima nagrizajuce svojstvo..razblaziti s vodom je skroz ok..
@CuraGrbavica ovo je natrijeva luzina iliti NaOH. Ako je bilo sta stradalo to se utvrdjuje redovnim slanjem cisterni na reviziju. Cuj kamen ostetio cisternu?! Wtf Za laike svaka prica prolazi.
A što nikad ne curi benzin
Pa dobit ce kaznu 50 000 KM
Strasno